• Business

    Space Ηellas: Τα EBITDA που συρρικνώνονται και τα δάνεια που πιέζουν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Θολό τοπίο χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Space Hellas, η οποία δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της χρηματιστηριακά.

    Εν αναμονή της επικείμενης έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 20 Δεκεμβρίου με θέμα την επαναγορά ιδίων μετοχών, κινείται πολύ κοντά στα χαμηλά δώδεκα μηνών (6,16), στα 6,32 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση στα 40 εκατ. ευρώ και σε μια χρονιά που το ενδιαφέρον για τον κλάδο μονοπωλούν τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης. Η εταιρεία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών, εν μέρει όχι με δική της υπαιτιότητα, διότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες.

    Στο τρίτο 3μηνο μπορεί πράγματι να εμφάνισε ισχυρή αύξηση στον κύκλο εργασιών της, αγγίζοντας τα 86,05 εκατ. ευρώ από 62,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αλλά το EBITDA, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ενημέρωση που παρείχε στην Κεφαλαιαγορά η εισηγμένη, μειώθηκε σε 5,6 εκατ. ευρώ από 6,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Μάλιστα το ενοποιημένο EBITDA από τρίμηνο σε τρίμηνο φέτος, δηλαδή μεταξύ δευτέρου και τρίτου 3μήνου εμφανίζει μείωση σχεδόν στο μισό σε 1,5 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ.

    Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) μειώθηκαν περαιτέρω σε 3,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώνεται στα 78,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώνονται σε 35,8 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες σε 43 εκατ. ευρώ. Αν στο εξάμηνο εμφανίζονταν 13 εκατ. ευρώ στο ταμείο, ο συνολικός καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται στα 65 – 66 εκατ. ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που τα EBITDA εμφανίζονται μειωμένα.

    Η εταιρεία δεν παρέχει κανένα πρόσθετο στοιχείο ως προς την καθαρή της κερδοφορία. Δίνει την αίσθηση ότι θα εμφανίσει αυξημένα μεγέθη στο τρέχον τέταρτο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώνεται σε 13 εργάσιμες από σήμερα! Διότι στο σχολιασμό των αποτελεσμάτων 9μήνου, η εταιρεία αναφέρει πως, «η διοίκηση εκτιμά ότι το ισχυρό 4ο τρίμηνο που διανύουμε, προστιθέμενο στο εννιάμηνο, θα οδηγήσει σε βελτίωση αθροιστικά όλων των μεγεθών του ομίλου σε σύγκριση με τα μεγέθη του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Μπλε Κέδρος: Επιβεβαιώνει τα πρόστιμα για το ξενοδοχείο COCO-MAT ATHENS

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άδεια στην Anemos Holdings για ομολογιακό δάνειο έως 520 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ