• Business

    Softone: Το άνοιγμα στην Κρήτη, τζίρος στα 50 εκατ. ευρώ και οι νέες εξαγορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μαρτίνης Παναγιώτης, CEO, Ομίλου εταιρειών SOFTONE

    Μαρτίνης Παναγιώτης, CEO, Ομίλου εταιρειών SOFTONE


    Νέα ανοίγματα και νέες εξαγορές κοιτάει ο όμιλος πληροφορικής Softone, με το 2023 να αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο, αφού ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

    Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Πάνος Μαρτίνης κατά τη διάρκεια παρουσίασης για το νέο υποκατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Softone κοιτάει ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον για εξαγορές και νέες επενδύσεις, καθώς θα προχωρήσει σε 2 ή 3 μέσα στο 2024, ενώ στο πλάνο υπάρχει και η επέκταση και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, ο Βόλος, τα Γιάννενα και η Πάτρα.

    Όσον αφορά την Κρήτη, η SoftOne, η οποία βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Olympia Group, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, θέλει να δημιουργήσει ένα συνολικό οικοσύστημα, διαβλέποντας προοπτικές ανάπτυξης από το διογκούμενο κύμα ψηφιοποίησης στο νησί, ειδικά στον τομέα του τουρισμού.

    Η επέκταση στην Κρήτη, με την ανάπτυξη τοπικού γραφείου και δικτύου συνεργατών, έγινε τον Ιούνιο, όταν η SoftOne προχώρησε στην εξαγορά του 100% των μετοχών της κρητικής AppSoft Software and Services ΑΕ, με έδρα το Ηράκλειο, η οποία δραστηριοποιείται στη διάθεση μηχανογραφικών λύσεων και προϊόντων business software.

    «Ο τζίρος για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το Ebitda θα φτάσει τα 13 εκτατ. Ευρώ», τόνισε ο κ. Μαρτίνης. «Κοιτάμε συνεχώς νέες εξαγορές και επενδύσεις, κάποιες από τις οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024» είπε. Μάλιστα όπως βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με 2-3 εταιρίες, με τα deal να αναμένεται να κλείσουν το νέο έτος.

    Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει να αθροίσει τζίρους μέσα από τις εξαγορές (σ.σ.: η οργανική ανάπτυξη εισφέρει το 60% του τζίρου), αλλά να επεκταθεί σε νέες αγορές και να δημιουργήσει άμεσες συνέργειες, στο πλαίσιο ενός συνολικού οικοσυστήματος. Ενός οικοσυστήματος η αξία του οποίου αναμένεται να υπερβεί φέτος τα 120 εκατ. ευρώ και να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ το 2026.

    Η στρατηγική ανάπτυξης

    Η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο CEΟ του ομίλου κ. Πάνος Μαρτίνης, βασίζεται σε 4 βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος που δημιουργεί αξία για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Στόχος της SoftOne είναι να υλοποιήσει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, χτίζοντας παράλληλα μακροχρόνιες σχέσεις αξίας, στηρίζοντας τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή. Με όλα τα προϊόντα και τις λύσεις που θα δώσει αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

    Ο δεύτερος άξονας ανάπτυξης σχετίζεται αρκετά με τον πρώτο, καθώς αφορά στην επένδυση του ομίλου σε νέα εργαλεία και καινοτόμων λύσεων στο cloud, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο του.

    Ο τρίτος και πιο σημαντικός άξονας είναι η στόχευση του ομίλου σε νέες εξαγορές και επενδύσεις. Με αυτό τον τρόπο η SoftOne θα μπει πιο δυναμικά και σε νέες αγορές διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της, με τον κ. Μαρτίνη να αναφέρει ότι κοιτάει και τη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού, δίνοντας ωστόσο προτεραιότητα στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δύο αγορές με μεγάλες δυνατότητες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες, όπου ήδη δραστηριοποιείται ο όμιλος.

    Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2022 αυξήθηκε κατά 40,7%, αγγίζοντας τα 36,2 εκατ. ευρώ και της κερδοφορίας EBITDA που εμφάνισε αύξηση 33%, στα 8,3 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος πάροχος cloud-based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην ελληνική αγορά μετρά σήμερα πάνω από 75.000 ενεργούς πελάτες, εκ των οποίων οι 50.000 στο Cloud.

    Διαβάστε επίσης

    Όμιλος SOFTONE: Στρατηγική επένδυση στην Global Sustain, ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον κλάδο του ESG

    Μαρτίνης (όμιλος SoftOne): Τζίρος €50 εκατ. το 2023 – Κοιτάμε νέες εξαγορές

    SOFTONE: Εξαγοράζει την AppSoft και ιδρύει υποκατάστημα στην Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ