• Business

    Skoda: Προχωρά το πλάνο της για τη βιώσιμη κινητικότητα

    • NewsRoom


    Η Skoda προχωρά το πλάνο της που είναι η απαλλαγή των εκπομπών άνθρακα. Η εστίασή της βρίσκεται, πλέον, στη βιώσιμη παραγωγική διαδικασία και στη λειτουργία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για να πετύχει τα παραπάνω, η εταιρεία δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτοκίνητά της και να ανακυκλώνει τις, υψηλής τάσης, μπαταρίες που προέρχονται από τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

    Παράλληλα θα προσπαθήσει να επεκτείνει την ηλεκτροκίνηση. Θα λανσάρει τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026, ενώ αναμένονται και άλλα στο μέλλον. Επίσης στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων της σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σε πάνω από 70% έως το 2030. Η Skoda στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2020, μέσω της συνεχούς επέκτασης της ηλεκτροκίνησης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέγει ολοένα και περισσότερα φυσικά, ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο πρωτότυπο VISION 7S. Εκτός από τα μέταλλα και το γυαλί, τα ανακυκλωμένα πλαστικά ενσωματώνονται ήδη στα νέα μοντέλα. Στο ENYAQ iV, για παράδειγμα, οι επενδύσεις των καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET σε συνδυασμό με παρθένο μαλλί.

    Τα μελλοντικά βήματα περιλαμβάνουν σύνθετα υλικά, κατασκευασμένα από πλαστικό και ίνες από ζαχαρότευτλα ή ίνες του φυτού καλαμιού Miscanthus. Ερευνάται επίσης η χρήση φλοιών ρυζιού, κάνναβης, φελλού και ινών καρύδας. Τέλος, η εταιρεία χρησιμοποιεί χρησιμοποιημένες μπαταρίες υψηλής τάσης που προέρχονται από ηλεκτρικά μοντέλα σε σταθερές πηγές αποθήκευσης ενέργειας προτού ανακυκλωθούν. Αυτός ο δεύτερος κύκλος ζωής μειώνει αποτελεσματικά το ενεργειακό αποτύπωμα CO2 των μπαταριών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Κατάσχεση των γραφείων της Memorial λίγο μετά την βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης

    Πανηγυρικά εγκαίνια του Smyrna που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη για την Σμύρνη



    ΣΧΟΛΙΑ