Menu
0.81%
Τζίρος: 201.21 εκατ.

ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Άλισον Χούκερ

Σκληραίνει το παιχνίδι στην Κύπρο – Στον εισαγγελέα κι άλλη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου

Στο γραφείο του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη προωθείται νέος φάκελος που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου. Σε σχέση με την υπόθεση ερευνώνται συγκεκριμένα πρόσωπα, άγνωστο όμως είναι κατά πόσον έχουν προκύψει και για ποιους ποινικές ευθύνες. Πρόσφατα δύο ανακριτές βρέθηκαν στην Αθήνα και πήραν καταθέσεις από δύο μέλη […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαίωση για Βγενόπουλο: Κατέρρευσε η ποινική διαδικασία σε βάρος του για τη Λαϊκή -Ανακαλούνται όλα τα εντάλματα
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Στο γραφείο του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη προωθείται νέος φάκελος που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου. Σε σχέση με την υπόθεση ερευνώνται συγκεκριμένα πρόσωπα, άγνωστο όμως είναι κατά πόσον έχουν προκύψει και για ποιους ποινικές ευθύνες.

Πρόσφατα δύο ανακριτές βρέθηκαν στην Αθήνα και πήραν καταθέσεις από δύο μέλη της Επιτροπής για την αξιολόγηση των ομολόγων της τράπεζας και πλέον ετοιμάζεται η τελική έκθεσή τους όπου και θα περιλαμβάνεται η εισήγηση για το αν προκύπτουν ποινικά ή μη αδικήματα και για ποια πρόσωπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στις αρχές Ιουνίου ο σχετικός φάκελος της υπόθεσης θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. Ακολούθως είτε θα δοθούν νέες οδηγίες για επιπρόσθετες έρευνες, είτε θα αποφασιστεί αν θα προωθηθεί στις δικαστικές αίθουσες και για ποια πρόσωπα. Αν κριθεί ότι δεν στοιχειοθετείται υπόθεση για κανέναν, τότε ο φάκελος θα αρχειοθετηθεί.

Την ίδια ώρα σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι έρευνες για την υπόθεση με την παραχώρηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία Focus σε κυπριακή εταιρεία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας για τις ποινικές ευθύνες

Ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι οι διωκτικές αρχές θα κάνουν το παν με στόχο να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστηρίων πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τη μαρτυρία, μπορούν να θεωρηθούν υπαίτιοι για κάποια αδικήματα που σχετίζονται με την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Σε μια εφ` όλης της ύλης συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης διευκρινίζει πάντως πως η οικονομική κατάρρευση “δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ποινικών αδικημάτων”, προσθέτοντας ότι τα αίτια της κατάρρευσης μπορεί να είναι το αποτέλεσμα “εσφαλμένων αποφάσεων, απλής αμέλειας,ή άλλων παραλείψεων ή πράξεων” που δεν συνιστούν κατ` ανάγκη ποινικά αδικήματα.

Επισημαίνει ακόμη ότι στις περιπτώσεις που συνιστούν ποινικά αδικήματα “είναι τέτοια που από τη φύση τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διερεύνηση τους και η στοιχειοθέτηση υποθέσεων”. Ετσι εξηγεί το λόγο για τον οποίο έχουν καθυστερήσει οι ανακρίσεις, για να ξεκαθαρίσει όμως ότι οιαδήποτε καθυστέρηση “δεν συνεπάγεται ούτε απεμπόλιση του καθήκοντος για πλήρη διερεύνηση ούτε οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα”.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλίας Σ.: Το στόρι του εφοπλιστή που ήταν επιβάτης στο ελικόπτερο στις Σπέτσες – Οι business, οι σχέσεις με μοντέλα και τα μπλεξίματα στο κοσμοπολίτικο νησί

Κρι Κρι: Το θεαματικό άλμα από τα 28,2 εκατ. ευρώ στην αποτίμηση του 1 δισ. και τι φέρνει η ένταξη στον MSCI

Υπήρξε στ’ αλήθεια ο Τρωικός Πόλεμος; Η απάντηση από τον ανασκαφέα της Τροίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Καθαρίσαμε τα Στενά του Ορμούζ από τις νάρκες – Προειδοποίηση στο Ιράν να μην επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες
Motor Oil: Ξεπέρασαν τα 7,5 δισ. ευρώ τα έσοδα στο εξάμηνο – Στα 1 δισ. ευρώ τα EBITDA και στα 689 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
TikTok: Πρόστιμο 29 εκατ. δολαρίων από τη Βραζιλία για παράνομη επεξεργασία δεδομένων εφήβων
Κυψέλη: Παραδόθηκε η μελέτη για τα 14 κτίρια με προβλήματα από τα έργα του Μετρό – Όσα είπε ο Δούκας
Άννα Αγγελικούση: Super deal για το νεότευκτο της Pantheon Tankers – Εξασφάλισε ημερήσιο ναύλο $80.000 για 12 μήνες
ΕΥΑΘ: Σύμβαση 257.699 ευρώ με τον ΕΟΑ Λευκωσίας για τα δίκτυα ύδρευσης
Τι βλέπει η UBS για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοι
ΝΕΕ: Ναυπηγούνται 725 πλοία χωρητικότητας 70 εκατ. dwt
Μύκονος: Ψηφιακός οδηγός του Λιμενικού Ταμείου για την προβολή του νησιού στους επισκέπτες
ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης