• Business

    Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος: όλα τρέχουν σύμφωνα με το πλάνο

    • NewsRoom
    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Με τη συνοδεία από 23 κούτες έγγραφα, κατατέθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 β & θ του πτωχευτικού κώδικα, ενώ  υπόθεση θα εκδικαστεί στις 19 Οκτωβρίου. Όπως ανέφεραν πληροφορίες, η συμφωνία εξυγίανσης, συγκέντρωσε τη συναίνεση του 72% των πιστωτών της Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου, τη συναίνεση άνω του 90%  των πιστωτών της Express M και της Ξυνός και τη συναίνεση άνω του 80% των πιστωτών της Πειραϊκόν.
    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το μεσημερι ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των προμηθευτών (στους οποίους όφειλε χρήματα ο Μαρινόπουλος) και της εταιρείας Σκλαβενίτης.
    Ο μεγάλος «σκόπελος» της συναίνεσης των πιστωτών ξεπεράστηκε, οι προθεσμίες τηρήθηκαν και όπως είχαν αναφέρει αποκλειστικά στο mononews.gr κύκλοι που πρόσκεινται στο Μάκη Σκλαβενίτη, πλέον με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας (δηλαδή από την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας και την υποβολή κατόπιν, του αιτήματος για προσάρτηση στο άρθρο 106β&θ), η πλευρά Σκλαβενίτη είναι έτοιμη έως τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο να εξομαλύνει την κατάσταση διαθέτωντας περίπου 320 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά θα δοθούν στους προμηθευτές έτσι ώστε να τελειώσει μία και καλή η συγκεκριμένη εκκρεμότητα με τα χρέη που άφησε ο Μαρινόπουλος.

    Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της Σκλαβενίτης

    Η συμφωνία εξυγίανσης της Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος προβλέπει ότι η εξόφληση του 50% των απαιτήσεων των προμηθευτών, μετά την αποδοχή απομείωσης του υπόλοιπου 50%, θα υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Αυτό ωστόσο, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

    Για να εξοφληθούν αυτά θα χρησιμοποιηθεί, το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 352 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης. Αναλυτικότερα, από αυτό το ποσό, δηλαδή τα 352 εκατ. ευρώ του νέου ομολογιακού, τα 177 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Alpha  Bank, τα 47 εκατ. ευρώ από τη Eurobank, τα 81 εκατ. ευρώ από την Εθνική και τα υπόλοιπα 47 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς.

    Η εταιρεία Σκλαβενίτης από την άλλη, δεσμεύεται ότι θα καταβάλει στη νέα εταιρεία με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου 75 εκατ. ευρώ λίγο πριν την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sklavenitis-richno-stin-agora-320-ekat-evro-ti-lei-sto-mononews-korifea-pigi-tou-ceo-tis-megalis-eterias/78438



    ΣΧΟΛΙΑ