• Business

    Σκλαβενίτης: Εκλεισε το deal για την εξαγορά της «AS/Αγορά» 


    Στην πρώτη της εξαγορά για φέτος και στη 12η στην ιστορία της προχωρά η Σκλαβενίτης.

    Η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση της τοπικής αλυσίδας AS Αγορά με πηγές από την εταιρεία να σημειώνουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες. Η ΑS Αγορά, που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά σούπερ μάρκετ η «Σανιδάς – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ» διαθέτει εννέα καταστήματα στη Λάρισα.

    Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Αγ. Αθανάσιο. Ακολούθησαν έκτοτε άλλα οκτώ (σε Αμπελοκήπους, Φιλιππούπολη, Αγιο Κωνσταντίνο και Νέα Σμύρνη Λάρισας, στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, στην Αγιά, στον Αμπελώνα Τυρνάβου και στους Νέους Πόρους Πιερίας). Επίσης διαθέτει αποθήκες. Συνολικά η επιχείρηση έχει δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

    Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019), με τα αποτελέσματα προ φόρων να είναι 48,88 χιλιάδες ευρώ (44,5 χιλ. ευρώ το 2019).

    H Σκλαβενίτης το 2022, σε επίπεδο ομίλου η Σκλαβενίτης πέτυχε αύξηση πωλήσεων 12% -πολλαπλάσια από τον μέσο όρο της αγοράς- οπότε αυτές άγγιξαν τα 4,5 δισ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, με υψηλότερους ρυθμούς από το σύνολο της αγοράς «τρέχουν» οι πωλήσεις της και μέσα στο 2023.

    Η «Σκλαβενίτης» διαθέτει στη Λάρισα πέντε καταστήματα, εκ των οποίων ένα στην Ελασσόνα και δύο καταστήματα στην Πιερία, αμφότερα στην Κατερίνη.



    ΣΧΟΛΙΑ