• Business

    Συνάντηση Ράπτη-Αλεξοπούλου: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη του ποδηλατικού Τουρισμού και το railbiking

    • NewsRoom
    Ελ. Ράπτη - Χρ. Αλεξοπούλου

    Ελ. Ράπτη – Χρ. Αλεξοπούλου


    Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με την Υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.

    Στο επίκεντρο τέθηκαν τα επόμενα βήματα για την πλήρη ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το ποδήλατο και της Ομάδας Εργασίας για την εκτέλεση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, σε συνεργασία με το Eurovelo και την ΚΕΔΚΕ, με στόχο την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

    Μάλιστα, ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes), μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Επίσης, συζητήθηκε ο «Σιδηροδρομικός Ποδηλατοτουρισμός (Railbiking)», μια υπαίθρια δραστηριότητα, η οποία ειδικά στην Ευρώπη  αναπτύσσεται ραγδαία.

    Όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, στόχος είναι αφενός να αναβιώσουν  παλαιά σιδηροδρομικά δίκτυα σε περιοχές με σπάνια φυσική ομορφιά  και αφετέρου να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός.

    Τέλος, αποφασίστηκε στο επόμενο διάστημα να υπάρχει στενή συνεργασία και με τεχνικές επαφές ανάμεσα στα δύο Υπουργεία,  για την ταχύτερη υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού και τη προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Καμαρινάκης: Θετική εξέλιξη η δημιουργία της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων

    Cosmote: Η πρώτη στην Ελλάδα έτοιμη για την τεχνολογία 5G Stand-Alone

    Θανάσης Μαρτίνος: Η EastMed επιστρέφει στα ναυπηγεία για νέα bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ