• Ναυτιλία

    Καμαρινάκης: Θετική εξέλιξη η δημιουργία της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ), με τίτλο «Ελληνικά Ναυπηγεία- Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα», που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα.

    «Χαιρετίζουμε την δημιουργία της ΕΕΝ και την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής στην περιοχή αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ» ανέφερε ο κ. Καμαρινάκης τονίζοντας ότι:

    «Είναι μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθούν από κοινού δράσεις μεταξύ Λιμένα Ελευσίνας- Ναυπηγείων Ελευσίνας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με τις αρχές Κυκλικής Οικονομίας και σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, ώστε να καθαρίσει ο κόλπος της Ελευσίνας από τα επικίνδυνα πλοία και ναυάγια, που επιβαρύνουν επί δεκαετίες το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής”.

    Κατά την συμμετοχή του στο πάνελ του Συνεδρίου, με θέμα «Δρόμοι της Θάλασσας: Υποδομές-Ανάπτυξη-Εξωστρέφεια», ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ υπογράμμισε ότι «όλα τα λιμάνια πρέπει να έχουν υποδομές για ναυπηγοεπισκευή, αναλόγως του μεγέθους τους και του είδους των πλοίων που εξυπηρετούν».

    Επίσης, ο κ. Καμαρινάκης αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας που προωθεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ και αφορούν ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Λιμένα Ελευσίνας και ΕΒΕΠ προκειμένου να γνωρίσει η αγορά τις δυνατότητες μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας, σύμπραξη του Ο.Λ.Ε ΑΕ με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς κ.α), ώστε να ενημερωθούν οι σπουδαστές για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας και ειδικότερα για τις νέες θέσεις εργασίας και εξειδίκευσης που προσφέρει ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος.

    Διαβάστε επίσης:

    Θανάσης Μαρτίνος: Η EastMed επιστρέφει στα ναυπηγεία για νέα bulkers

    Κορκίδης: Η «αποφυγή» του Σουέζ κοστίζει πολύ ακριβά στο παγκόσμιο Εμπόριο

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Ναυπηγούμε τρία πλοία αξίας 191 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ