• Business

    Συνάντηση Αλ Σίσι – Κοπελούζου: Συζήτησαν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group

    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group


    Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος προκειμένου να συζητήσουν για το έργο της διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου και τη μεταφορά πράσινης ενέργειας μέσω του “GREGY interconnection”.

    Παρόντες – μεταξύ άλλων- εκ μέρους της Αιγύπτου, ήταν ο πρωθυπουργός Moustafa Madbouly και ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Mohamed Shaker.

    Στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο μερών, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος,  αναφέρθηκε στην πρόοδο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα και της μεταφοράς πράσινης ενέργειας μέσω του “GREGY interconnection”. Παράλληλα, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία προχώρησε σε μια ευρεία ανασκόπηση των εξελίξεων και των βημάτων που έχουν γίνει, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό χαρακτήρα του project τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ε.Ε

    Υπενθυμίζεται, πως ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας ELICA SA, αναπτύσσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας δυναμικότητας 3.000 MW για τη μεταφορά 100% πράσινης ενέργειας. Το έργο θα διασυνδέει απευθείας την Αίγυπτο με την Αττική αποφεύγοντας τα περιττά ενδιάμεσα σημεία εκφόρτωσης. Το εν λόγω έργο συνάδει πλήρως με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050.



    ΣΧΟΛΙΑ