• Business

    Σίμος Κεδίκογλου: Με την εμβληματική επένδυση της Club Med στη Β. Εύβοια, ο τουρισμός θα αναβαθμιστεί δραστικά

    • NewsRoom
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΤΕΛΙΑ

    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΤΕΛΙΑ


    Συνάντηση για την οριστική δρομολόγηση των επενδυτικών σχεδίων της Club Med ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, με την εκπρόσωπο του ξενοδοχειακού Ομίλου, κ. Αφροδίτη Καρτελιά, πρόεδρο της TechKM S.A. που έχει αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και το Project Management της επένδυσης.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Καρτελιά υπογράμμισε: «Η Club Med ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αντιλαμβανόμενη την εξαιρετικά δύσκολη περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και καθώς η ευαισθησία της εταιρίας σε περιβαλλοντικά θέματα είναι κάτι που τη διακρίνει στις δραστηριότητές της τόσο στην Ελλάδα, όπου το Club Med Γρεγολίμανο έχει υπάρξει διαχρονικά η ναυαρχίδα της εταιρίας, όσο και στο εξωτερικό, προτίθεται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών οι οποίες θα βοηθήσουν οικονομικά την ευρύτερη περιοχή.

    »Το πλαίσιο των ενεργειών αυτών προέκυψε σε συνεργασία και με την προτροπή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έχει υπάρξει συμπαραστάτης και αρωγός στην πολυετή παρουσία της εταιρίας στη Β. Εύβοια.

    »Ως εκ τούτου, επισπεύδει τα σχέδιά της για μία μεγάλη επέκταση και ανακαίνιση στο Club Med Γρεγολίμανο, η οποία θα φέρει σημαντικά έσοδα για την περιοχή, θα δημιουργήσει νέες σταθερές θέσεις εργασίες ενώ θα αναβαθμίσει συνολικά την τουριστική εικόνα της Β. Εύβοιας.

    »Παράλληλα, στο πλαίσιο της επένδυσης αυτής, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς, σε σημαντική οικονομική ενίσχυση του Δήμου, επισπεύδοντας την Πολεοδομική διαδικασία που προβλέπεται για την επέκταση και την αντίστοιχη εισφορά σε γη που προτίθεται να μετατρέψει σε χρήμα.

    »Ευχαριστούμε τον κ. Κεδίκογλου για τη βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρει δεδομένης της συγκυρίας, ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες αυτές».

    Σχετικά, ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που με την εμβληματική αυτή επένδυση, ο τουρισμός στη Βόρεια Εύβοια θα αναβαθμιστεί δραστικά».

    Της σημερινής συνάντησης είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον κ. Κεδίκογλου, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια.



    ΣΧΟΛΙΑ