• Business

    Συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ σε μεγάλη άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος

    • NewsRoom


    Η ΔΕΛΤΑ συμμετείχε ενεργά στη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στον Αγ. Στέφανο Αττικής, από τον 6ο και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, καθώς και από την 1η ΕΜΑΚ, με την κωδική ονομασία «ΤΡΟΙΑ».

    Το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση 2 περιστατικών υποτιθέμενου ατυχήματος σε βιομηχανία τροφίμων, με την ανάγκη διάσωσης 2 ατόμων. Σκοπός της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η εξοικείωση των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση αντιμετώπισης ατυχημάτων σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

    Την άσκηση συντόνισαν ο Διοικητής του 6ου Π.Σ. Αθηνών και ο Υποδιοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ επιτόπια συνδρομή παρείχε η Ομάδα Ασφαλείας της ΔΕΛΤΑ. Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Γεώργιος Πουρναράς, από πλευράς ΔΕΛΤΑ ο Διευθυντής Εργοστασίου Αγ. Στεφάνου Χάρης Παπαδημητρίου και ο Τεχνικός Διευθυντής και Αρχηγός Πυρασφαλείας Νικόλαος Πιτσινής, που είχε και την ευθύνη του συντονισμού για την εταιρεία.

    Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης πολλά στελέχη και εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Αττικής, το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων Δασοπυρόσβεσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Αγ. Στέφανο και το Κρυονέρι.

    Η άσκηση χαρακτηρίστηκε και από τα δύο μέρη ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Σε ευχαριστήρια δήλωσή του, ο Υποστράτηγος του Π.Σ. κος Τζουβάρας τόνισε τη μεγάλη σημασία της οργάνωσης και συμμετοχής σε τόσο εκτεταμένες ασκήσεις, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν το σημαντικό και δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

    Η ελληνική εταιρεία ΔΕΛΤΑ που λειτουργεί υπεύθυνα από το 1952, έχει εντάξει στη μακροχρόνια στρατηγική της συνεργασίες με δημόσιους Φορείς, υπηρεσίες Δήμων, αλλά και την επιστημονική Κοινότητα, με στόχο την αμφίπλευρη μεταφορά γνώσης και τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για 3η χρονιά, η ΔΕΛΤΑ προκηρύσσει 25 υποτροφίες προς νέους κτηνοτρόφους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσιεύτηκε ο νέος Aπολογισμός Eταιρικής Yπευθυνότητας της ΔΕΛΤΑ



    ΣΧΟΛΙΑ