• Business

    Σήμερα στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους από Γεραπετρίτη – Γεωργιάδη

    • NewsRoom
    Α. Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Σήμερα στις 12:30 οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.

    Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ήδη τον σχεδιασμό της για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε χθες την προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους νέους από 18 έως 25 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου.

    Χθες το βράδι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης και παρουσίας σε χώρους απ’ ό,τι οι μη εμβολιασμένοι». Επανέλαβε ωστόσο πως αυτό δεν θα συμβεί τιμωρητικά για τους μη εμβολιασμένους, αλλά λόγω δυνατοτήτων για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

    Σε ερώτηση γύρω από το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το φθινόπωρο, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «δεν περνά από το μυαλό μου τέτοιο ενδεχόμενο πλέον».

    «Ωστόσο» πρόσθεσε «ως κυβέρνηση εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα».

    Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε έκκληση και επίκληση στο συναίσθημα και τη λογική των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. «Κατανοούμε τον φόβο τους, κανένας μας δεν πήγε να κάνει το εμβόλιο χωρίς καμία ανθρώπινη ανησυχία, όμως η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη ασπίδα πλην του εμβολίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Με την πρώτη δόση εμβολίου προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους 18-25 ετών

    Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός των επόμενων ωρών οι τελικές αποφάσεις για τις «ελευθερίες» των πλήρως εμβολιασμένων



    ΣΧΟΛΙΑ