• Business

    Σημαντική ανακοίνωση ενημέρωσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων – Αλλαγή διαχειριστή απαιτήσεων


    Η παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, στο πλαίσιο και για τους σκοπούς της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, των οποίων την διαχείριση σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 4354/2015, ως ισχύει, πρόκειται να αναλάβει την 15.7.2021 η ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία «ΕΝ ΠΙ ΕΪ ΣΕΡΒΙΣΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» και με διακριτικό τίτλο «NPA SERVICING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.Δ.Α.Δ.Π.», που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 16 (ΤΚ 115 26) και η οποία έχει νομίμως αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (ΕΠΑΘ 323/2/26.8.2019).

    Ειδικότερα, η εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD», με έδρα την Λευκωσία Κύπρου, επί της Λεωφόρου 16 Κυριάκου Μάτση, Ηγκλ Χάουζ (Eagle House), Άγιοι Ομολογητές, απέκτησε στα πλαίσια του ν. 4354/2015 απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις που της μεταβιβάσθηκαν από την εταιρεία «VIVABANK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» με έδρα το Μαρούσι Αττικής, οδός Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, δυνάμει της από 1.12.2020 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων» (Loan Service and Purchase Agreement), όπως τροποποιήθηκε στις 16.12.2020 και 5.01.2021, και της από 15.01.2021 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων (Receivables Sale and Transfer Agreement). Η καταχώριση της σύμβασης στο Δημόσιο Βιβλίο του άρθρου 3 του Ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλάκειου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στις 21.01.2021 (αριθμ.πρωτ. 4/2021) και συνεπώς η εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD» είναι η μοναδική δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων και αξιώσεων αναφορικά με τις απαιτήσεις που μεταβιβάσθηκαν ως ανωτέρω.

    H εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD», η οποία παραμένει μοναδική δικαιούχος των ως άνω απαιτήσεων, ανέθεσε αρχικά την διαχείρισή τους στην εταιρεία με την επωνυμία «QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.», με έδρα το Μαρούσι Αττικής, ενώ από την 15.7.2021 η διαχείριση των απαιτήσεων αυτών ανατίθεται στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝ ΠΙ ΕΪ ΣΕΡΒΙΣΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» και με διακριτικό τίτλο «NPA SERVICING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.Δ.Α.Δ.Π.», με έδρα την Αθήνα.

    H παρούσα ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις ως άνω απαιτήσεις με οποιαδήποτε ιδιότητα (ενδεικτικά: δανειολήπτες, εγγυητές, τρίτοι παρέχοντες εξασφαλίσεις, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω, εταίροι νομικών προσώπων ή νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών, μέτοχοι και πραγματικοί δικαιούχοι νομικών προσώπων ή οντοτήτων, πληρεξούσιοι, αντιπρόσωποι, εργαζόμενοι/συνεργάτες, μέλη οικογένειας, δικηγόροι ή αντίκλητοι των ανωτέρω, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.) ότι δυνάμει της ως άνω ανάθεσης διαχείρισης των απαιτήσεων, θα διαβιβασθούν και τα προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις απαιτήσεις αυτές ή σχετίζονται με αυτές.

    Στα πλαίσια των ανωτέρω, η εταιρεία «ΤΑΜΖΟ ΗΟLDINGS LTD» και η εταιρεία «ΝPA SERVICING MONΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.Δ.Α.Δ.Π.» ως εταιρία για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις του αρ. 1 του ν. 4354/2015, από 15.7.2021 θα ενεργούν από κοινού ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας των δεδομένων. Οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες εκάστου των Υπευθύνων Επεξεργασίας θα διέπονται από την σχετική μεταξύ τους σύμβαση, το περιεχόμενο της οποίας αντανακλάται στην παρούσα Ενημέρωση.

    Εφόσον ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, (άρθρα 12-20 ΓΚΠΔ 2016/679 και Ν 4624/2019) σας γνωρίζουμε ότι έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, δικαίωμα διόρθωσης τυχόν ανακριβών στοιχείων, και υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, δικαίωμα διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, δικαίωμα φορητότητας και δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία. Προς πλήρη ενημέρωσή σας για τα δικαιώματα και τον τρόπο άσκησής τους, μέσω υποβολής σχετικού εγγράφου αιτήματος προς τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της διαχειρίστριας εταιρείας (email: [email protected]), θα σας αποστείλουμε και σχετική προσωποποιημένη επιστολή, εφόσον έχουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μπορείτε δε σε κάθε περίπτωση να ανατρέξετε στη Δήλωση Προστασίας Δεδομένων της διαχειρίστριας εταιρείας η οποία είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό της ιστότοπο (https://www.npa-servicing.gr).

    Τέλος, εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία προσβάλλει τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

    Μετά την ολοκλήρωση της επικείμενης διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων, δύνασθε να απευθύνεστε στην Εταιρία Διαχείρισης «NPA SERVICING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π», τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό της ιστότοπο (https://www.npa-servicing.gr).



    ΣΧΟΛΙΑ