• Business

    Σήκωσε το γάντι ο Πιτσιόρλας για τις γκρίνιες κατά του ΤΑΙΠΕΔ -Πληρωμένη απάντηση σε Σπίρτζη

    • NewsRoom
    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας.


    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν άφησε αναπάντητες τις νέες αιτιάσεις του υπουργού Yποδομών, Χρήστου Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ και τα στελέχη του. Και παρά τις τρικλοποδιές από συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Σπίρτζης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους από τις αποκρατικοποιήσεις.

    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών - Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ
    Στέργιος Πιτσιόρλας- Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ

    Ο υπουργός Υποδομών εξαπέλυσε μία ακόμα λυσσαλέα επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ, από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τη διοίκηση του Ταμείου πως το μόνο που την απασχολεί είναι το να πουλήσει κρατική περιουσία, και όχι να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει… Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε ο αμετανόητος κύριος Σπίρτζης και στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του και κατά των μελών του Ταμείου, λέγοντας ειρωνικά: «Είναι τραπεζικά στελέχη και όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους θα γυρίσουν στις τράπεζες».

    «Η συζήτηση περί ‘‘ασημικών’’ αντανακλά ιδεολογίες του παρελθόντος… ή θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας ή θα μεγαλώσουμε την πίτα», σχολίασε ο κ. Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη.

    Το ΤΑΙΠΕΔ, υπογράμμισε,  υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ως στόχο έχει να φέρει 6,2 δισ. ευρώ έως τέλος του 2018, με οικονομικό αποτέλεσμα 2 δισ. έως το τέλος του 2016. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

    «Έχουμε ολοκληρώσει αρκετές ιδιωτικοποιήσεις, όπως το λιμάνι του Πειραιά και ο ΟΔΙΕ, ενώ είμαστε στο μέσον των διαπραγματεύσεων για την παράταση της σύμβασης του Ελευθέριος Βενιζέλος. Σχεδιασμοί γίνονται και για την παραχώρηση μαρίνων και της Εγνατίας οδού», ανέφερε μεταξύ άλλων, για να διαβεβαιώσει πως όλες οι διαδικασίες είναι αδιάβλητες: «Όλες οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για να μην αυθαιρετεί κανείς στους διαγωνισμούς».

    Διευκρίνισε πάντως ότι τα περιθώρια αλλαγών στη σύμβαση για τον αερολιμένα στα Σπάτα δεν είναι πολλά, γιατί τότε θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός. «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια αλλαγών όμως» σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στην COSCO, σχολίασε ότι θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας. «Πετύχαμε 850 εκατ. ευρώ ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/spirtzis-enantion-pitsiorla-gia-pollosti-fora/59000



    ΣΧΟΛΙΑ