• Business

    Siemens Energy: Πλήγμα 2,2 δισ. ευρώ από τον κλάδο των ανεμογεννητριών

    • Bloomberg

    Christian Bruch, CEO Siemens Energy


    Πλήγμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ αναμένει η Siemens Energy στον κλάδο των ανεμογεννητριών, ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι καθαρές ζημίες της θα διαμορφωθούν γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2023.

    Ο Γερμανός κατασκευαστής τον Ιούνιο, αποκάλυψε προβλήματα που σχετίζονται με την ισπανική αιολική δραστηριότητα, προκαλώντας πτώση ρεκόρ των μετοχών.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές παρέμειναν περισσότερο από 30% χαμηλότερες από ό,τι πριν από την ανακοίνωση.

    «Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch σε συνέντευξή του στο Bloomberg, «καθώς τα προβλήματα στο τμήμα της αιολικής ενέργειας «καθυστερούν την πορεία μας προς την κερδοφορία».

    Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, η Siemens Energy εμφάνισε ζημίες ύψους 2,93 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 564 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

    Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 7,51 δισ. ευρώ έναντι 7,28 δισ. ευρώ πέρσι.

    Παράλληλα, οι συνολικές παραγγελίες της εταιρείας έφτασαν τα 14,89 δισ. ευρώ έναντι 9,84 δισ. ευρώ.

    Η ανακοίνωση είναι η πρώτη ενημέρωση από τη Siemens Energy, μετά την κατάργηση του ετήσιου guidance για τα κέρδη της τον Ιούνιο, ενώ όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τα τεχνικά προβλήματα με τις ανεμογεννήτριες της ισπανικής Gamesa – θυγατρικής της Siemens – ενδέχεται να εμφανίσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ζημία.

    Σήμερα η Siemens Energy δηλώνει ότι αναμένει να διαθέσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κόστος επισκευών, προκειμένου να διορθώσει τα ελαττώματα στις ανεμογεννήτριες της Gamesa.

    Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς ζητήματα στις υπεράκτιες δραστηριότητές της, όπου από το υψηλότερο κόστος προϊόντων και τις προκλήσεις των αυξήσεων, προέκυψαν χρεώσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ κατά το γ’ τρίμηνο έως τον Ιούνιο.

    Επιπλέον, στην αναμενόμενη ετήσια καθαρή ζημία προστίθεται και η απομείωση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων κατά 700 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, η Siemens Energy διαθέτει μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών συνολικής αξίας €240.714

    Τιτάν: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

    Οι Έλληνες εφοπλιστές έφεραν το 2022 στην Ελλάδα ναυτιλιακό συνάλλαγμα 21 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ