• Ναυτιλία

  Yu Zenggang (ΟΛΠ): Πρωτιά του Πειραιά στην Αν. Μεσόγειο, πέμπτη θέση στα κοντέινερ στην Ευρώπη

  • NewsRoom
  Yu Zenggang, Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε.

  Yu Zenggang, Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε.


  Το λιμάνι του Πειραιά είναι το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο και το καλύτερα συνδεδεμένο λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Μιλώντας εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), στο ναυτιλιακό συνέδριο που γίνεται στην “Πέτρινη Αποθήκη”, ο πρόεδρος Yu Zenggang τόνισε:

  «Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο με το λιμάνι του Πειραιά ως αποτέλεσμα των υψηλών επενδύσεων για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του να μπορεί να ανταποκρίνεται σήμερα πιο αποτελεσματικά από ποτέ στις αυξημένες αυτές απαιτήσεις που προκύπτουν ακριβώς εξαιτίας της κορυφαίας θέσης της χώρας στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

  Στη συνέχεια είπε:

  «Είναι σημαντικό για όλους να υπενθυμίσω τις πολλαπλές υψηλές κατατάξεις που κατέχει σήμερα το λιμάνι του Πειραιά:

  • Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη
  • Είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερα συνδεδεμένο λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Είναι το πρώτο στη μεταφορά επιβατών
  • και το τρίτο λιμάνι βάσης-homeport για την κρουαζιέρα στην Ευρώπη.

  Η ΟΛΠ Α.Ε. έχει κύριο στόχο την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας του λιμανιού και επιδιώκει να συνεχίσει να ενισχύει τη ναυτιλιακή βιομηχανία και να συμβάλλει στην ευημερία της χώρας μέσω της ακμάζουσας βιομηχανίας μεταφορών, τουρισμού και εμπορίου.

  Τα έργα εκσυγχρονισμού του λιμένος βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις υποδομές, στη τεχνολογία σε υπηρεσίες ψηφιοποίησης και καινοτομίας, αναφορικά με όλες τις κρίσιμες λιμενικές λειτουργίες.

  Η εταιρεία προωθεί την ανάπτυξη του λιμανιού στο πνεύμα τους αμοιβαίου οφέλους για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

  Στην ασταθή περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία, η ΟΛΠ Α.Ε. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πετυχαίνει ρεκόρ ανάπτυξης και κερδοφορίας στην ιστορία του λιμανιού. Ωστόσο αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι τα θετικά αυτά επιχειρηματικά αποτελέσματα μετατρέπονται αυτόματα σε άμεσα οφέλη για την κοινωνία και τους όμορους στον λιμένα δήμους.

  Πιστεύουμε ακράδαντα στη συνεπή εφαρμογή της στρατηγικής μας, στην οποία η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζει απόλυτα με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ανάπτυξη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, η οποία αντικατοπτρίζεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας.

  Είμαστε υπερήφανοι που η ΟΛΠ Α.Ε. βρίσκεται στη λίστα με τις «πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα» αλλά και ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες της χώρας που συμπεριελήφθησαν στον Δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει τον ισχυρό ESG προσανατολισμό της ΟΛΠ Α.Ε. και την επιδίωξη ισόρροπης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

  Η ανταπόδοση στην κοινωνία βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η εταιρεία διαθέτει και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, της οικογένειας, της νέας γενιάς, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

  Πλήθος των πρωτοβουλιών που υλοποιούμε στοχεύουν στη διασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης του λιμανιού με τους γύρω δήμους και τους πολίτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της δράσης μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σχεδιαζόμενη κατασκευή νέας σύγχρονης παιδικής χαράς, πάρκου και ποδηλατοδρόμου εντός του λιμανιού, αλλά και η παραχώρηση μεγάλων λιμενικών εκτάσεων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών υπηρεσιών του κράτους.

  Αξίζει να προσθέσουμε τη δημιουργία του πρώτου μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων, μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού με σημαντικό όφελος για όλους.

  Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα λιμάνι όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

  Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι πιο σημαντικό από ποτέ όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας να βρίσκονται ενωμένοι σε έναν γόνιμο διάλογο για βιώσιμα μοντέλα και προσεγγίσεις αλλά και βέλτιστες πρακτικές ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις.

  Απαιτείται αμοιβαία ανταλλαγή και εναρμόνιση προκειμένου να καταστεί εφικτή η πρόοδος για τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου και όχι μόνο αλλά και για τα κρίσιμα ζητήματα που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει ο πλανήτης αλλά και ο άνθρωπος.

  Αυτό το σημαντικό συνέδριο με τη συμμετοχή μιας ισχυρής σειράς ομιλητών και με την ευρεία γκάμα θεμάτων που στοχεύει να καλύψει είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνει τις σημαντικές για τον κλάδο επιδιωκόμενες διασυνδέσεις και θα ενισχύσει τη συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας”.

  Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλοι περισσότερα ο ένας από τον άλλο, και με τη λήξη του συνεδρίου θα έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη νέων προοπτικών, νέων ιδεών, κινήτρων και επαφών.

  Εύχομαι σε όλους ένα ευχάριστο, εποικοδομητικό συνέδριο με αποτελεσματικές διαβουλεύσεις και ευχάριστη διαμονή στο λιμάνι του Πειραιά!»

  Διαβάστε επίσης:

  Motor Oil: Δωρεάν διάθεση 280.000 ιδίων μετοχών σε έξι στελέχη

  «Love Earth»: Τα Public συνεχίζουν τις δράσεις τους για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

  Mytilineos – SmartEnergy: Υπογραφή μακροπρόθεσμου «πράσινου» PPA στην Αυστραλία

  ──────────────────

  Εκλογές 2023  ΣΧΟΛΙΑ