• Ναυτιλία

    Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει σημαντικός παίκτης στη παγκόσμια ναυπηγική αγορά

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Chairman, Skaramagas Shipyards, Greece, μιλώντας πριν από λίγο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τόνισε ότι ζητούμενο σήμερα αποτελεί όχι απλά η βιωσιμότητα της ναυτιλίας, αλλά το να αναλύσουμε τη βιωσιμότητα του δυτικού κόσμου, στο πλαίσιο μιας ανταγωνιστικής αγοράς, και τον ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

    «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε μία νέα αγορά η οποία επηρεάζεται έντονα από την Κίνα», ανέφερε ο πρώην υπουργός και σημερινός πρόεδρος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν το 95% των παραγγελιών τους εκτός Ευρώπης, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους.

    Επίσης, υπογράμμισε ότι «στην Ευρώπη έχουμε πάνω από 150 μεγάλα ναυπηγεία και 150.000 εργαζόμενους, απόδειξη ότι υπάρχουν επαρκείς δυνατότητες για ανάπτυξη».

    Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «με τις στενές συμμαχίες που έχουμε με τις ΗΠΑ και την υποστήριξη της ναυτιλιακής κοινότητας που είναι πρόθυμη να αναπτύξει τον ναυπηγικό και τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πάλι σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Capital (Βαγγέλης Μαρινάκης): Πούλησε πλοίο κοντέινερ με κέρδος $8,5 εκατ.

    ΟΛΠ: Στο Μαϊάμι για τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας «Seatrade Cruise Global 2024»

    Χάρης Βαφειάς: Mε reverse split επιχειρεί να αποφύγει την «έξωση» της C3is από τον Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ