• Ναυτιλία

    Βαρβιτσιώτης: Έχω δώσει εντολή να δίνεται το βιντεοσκοπημένο υλικό από επιχειρήσεις διάσωσης

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    «Οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν και τη ζωή στη θάλασσα», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο OpenTV με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, με αφορμή το σημερινό περιστατικό με το ιστιοφόρο στην Κάρπαθο.

    Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε γνωστό πως έχει δώσει εντολή όταν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό από επιχειρήσεις διάσωσης να βγαίνει στη δημοσιότητα, για να γνωρίζει ο κόσμος τις προσπάθειες που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

    Επιπλέον, υπενθυμίζοντας τη συνάντησή του πριν από λίγες μέρες με τον επικεφαλής του Frontex, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την Ελλάδα.

    Υπογράμμισε, ακόμη, πως βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δικαστικές έρευνες για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, μια από το ναυτοδικείο και μια υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου και ότι οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα, την οποία ζητάνε κάποιοι, θα ήταν κάτι «εξαιρετικά προσβλητικό για την χώρα».

    Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στις μειώσεις των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να ανταποκριθούν οι ακτοπλόοι στο αίτημα της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις εκπτώσεις στα οικογενειακά πακέτα που φτάνουν το 20%.

    Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους τηλεθεατές για μεγαλύτερη προσοχή στη θάλασσα:

    «Προσοχή στη θάλασσα! Προσοχή από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά πνιγμών ανθρώπων, που χάνουν την ζωή τους γιατί υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Να τηρήσουν οι επιχειρήσεις την απόφαση για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

    Καιρίδης: Δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός στο Μεταναστευτικό

    Κικίλιας: Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω: στα δάση, στα άλση, στις πόλεις



    ΣΧΟΛΙΑ