• Ναυτιλία

    Β. Βαρδινογιάννης: Δύο νεότευκτα τάνκερ για την Avin International

    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Με δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο των κινήσεων που πραγματοποιεί για την ανανέωση των πλοίων της.

    Σύμφωνα με το report της Allied Shipbroking, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries, για την κατασκευή δύο τάνκερ suezmax, χωρητικότητας 158,000 dwt.

    Η τιμή τους σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέρχεται στα 64 εκατ. δολάρια έκαστο, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή το 2021.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον κλάδο των τάνκερ κατά τους τελευταίους μήνες, τόσο στα νεότευκτα όσο και στα μεταχειρισμένα πλοία, καθώς οι πλοιοκτήτες προσβλέπουν στο επόμενο έτος, κατά το οποίο θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί του IMO που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ναυτιλιακή αγορά. Έτσι, εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη του κλάδου.

    Η Avin βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της, έχοντας πουλήσει 11 πλοία από το 2017, με μέση ηλικία 22 ετών, αποκομίζοντας συνολικά εκτιμώμενα έσοδα ύψους 73 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα έχει  δαπανήσει πάνω από 190 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά συνολικά 13 τάνκερ με μέση ηλικία τα 13 χρόνια περίπου.

    Ο στόλος της αποτελείται από 35 πλοία, εκ των οποίων μόνο δύο έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2000.



    ΣΧΟΛΙΑ