• Ναυτιλία

    Β. Μαυρολέων: Έτσι ανανεώνει τον στόλο της η Niovis Shipping

    Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping ναυτιλία

    Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping


    Σε αποφασιστικές κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της προχωρά η ελληνική ναυτιλιακή Niovis Shipping του εφοπλιστή Βασίλη Μαυρολέοντος, η οποία δρομολογεί την πώληση ενός από τα παλαιότερα πλοία της, αποκτώντας ταυτόχρονα δύο υπό κατασκευή ultramaxes.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες, η εταιρεία απέκτησε τα συμβόλαια δύο πλοίων χωρητικότητας 61.000 dwt που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Cosco Dalian Shipyard Group, τα οποία είχε αρχικά παραγγείλει η Eastern Pacific Shipping του Idan Ofer έναντι περίπου 27,5 εκατ. δολαρίων το καθένα. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2019.

    Παράλληλα, αμερικανοί ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι η Niovis πούλησε έναντι 8 εκατ. δολαρίων το πλοίο Tigris (χωρητικότητας 52.000 dwt, κατασκευής 2003), τιμή που είναι χαμηλότερη από την εκτιμώμενη αξία του, που υπολογίζεται από τη VesselsValue στα 9,1 εκατ. δολάρια και από τη Maritime Strategies International μεταξύ 8,2 και 9,6 εκατ. δολαρίων.

    Ο ίδιος ο Βασίλης Μαυρολέων, σύμφωνα με το TradeWinds, αρνήθηκε ότι το πλοίο έχει πωληθεί, ωστόσο επιβεβαίωσε πως είναι διαθέσιμο προς πώληση και για έλεγχο από υποψήφιους αγοραστές.

    Σημειώνεται ότι το 2017 η εταιρεία πούλησε και τα δύο πλοία της που είχαν κατασκευαστεί πριν το 2000, τα Zed (χωρητικότητας 73.000 dwt, κατασκευής 1996) και Ellivita (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 1999), και σήμερα διαθέτει στόλο αποτελούμενο από πέντε supramaxes και τρία ultramaxes με μέση ηλικία τα 6 χρόνια.

    Τον Δεκέμβριο του 2017 η Niovis μπήκε στην αγορά των τάνκερ, αγοράζοντας ένα συμβόλαιο για την κατασκευή ενός πλοίου χωρητικότητας 113.000 dwt στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries έναντι 44,3 εκατ. δολαρίων. Και τον περασμένο Μάιο η εταιρεία παρήγγειλε ένα τάνκερ χωρητικότητας 50.000 dwt από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Mipo, το οποίο θα παραδοθεί εντός του 2019 και θα στοιχίσει στη Niovis 35 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Εντυπωσιακή κίνηση από την Enesel στην εκπνοή του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Οι πρωταγωνιστές της second hand αγοράς πλοίων για το 2018. Ελληνική ναυτιλιακή στην πρώτη θέση

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ