• Ναυτιλία

    Β. Μαρινάκης: Ξεκίνησε η ναύλωση πλοίου της Capital Product στην MSC

    Ευάγγελος Μαρινάκης. Ετών 50. Επικεφαλής Capital Partners


    Η ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η μακροχρόνια ναύλωση του πλοίου Agamemnon στην Mediterranean Shipping Company (MSC), αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία εξοπλισμού του με scrubbers και πέρασε ειδική επιθεώρηση.

    Το χωρητικότητας  108,892 dwt / 8,266 TEU πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που κατασκευάστηκε το 2007 στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding της Νοτίου Κορέας θα παραμείνει ναυλωμένο στην MSC τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2024.

    Σημειώνεται ότι προς τέλος του τέταρτου τριμήνου του έτους θα ξεκινήσει και η ναύλωση του containership Archimidis, χωρητικότητας 108,892 dwt / 8,266 TEU, του δεύτερου πλοίου που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Capital Product με την MSC.

    Tο containership, που κατασκευάστηκε το 2006 στο ίδιο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο, πρόκειται επίσης να εξοπλιστεί με scrubbers και να περάσει ειδική επιθεώρηση.

    Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα κέρδη της CPP σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2018, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Capital Product Partners για το β’ τρίμηνο του 2019, ανήλθαν σε 7,89 εκατ. δολάρια, έναντι 4,02 εκατ. δολαρίων για το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

    Την ίδια περίοδο, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,44 δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της Wall Street, όπου η συγκλίνουσα εκτίμηση έκανε λόγο για 0,43 δολάρια ανά μετοχή, από 0,08 δολάρια ανά μετοχή που ήταν πέρυσι.

    Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν στα 27,4 εκατ. δολάρια, από 28,8 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω της μείωσης του αριθμού των πλοίων που περιλαμβάνει ο στόλος της εταιρείας μετά την πώληση δύο πλοίων τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο του 2018.

     



    ΣΧΟΛΙΑ