Ναυτιλία

Β. Κορκίδης: Πρόκληση για την ακτοπλοΐα η ανανέωση του στόλου της

Βασίλης Κορκίδης, ΕΒΕΠ

Βασίλης Κορκίδης


Ζέουσα διατηρεί την ελπίδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς να «κτιστούν» νεότευκτες μονάδες που θα αντικαταστήσουν της γηράσκουσες μονάδες στις ναυπηγικές μονάδες της χώρας που βρίσκονται σε φάση αναζωογόνησης.

Το Επιμελητήριο έχει λάβει δημόσια θέση επί του θέματος, το οποίο απασχολεί το cluster των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ναυπηγοεπισκευές και την παραγωγή υλικών και εξοπλισμών για πλοία.

Ως γνωστόν η ανανέωση του στόλου της, είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική ακτοπλοΐα γεγονός που έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης ο οποίος μάλιστα έχει “βαπτίσει” τα ναυπηγεία Νεωρίου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά ως “ναυπηγική τρίαινα”.

Εξάλλου, πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της Attica Group, Κ. Μάγειρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σ. Πασχάλη, όπου αναφέρει πως η ελληνική ακτοπλοΐα απέκτησε τρία «νέα κοσμήματα» και τα νησιά του Αργοσαρωνικού τρία υπερταχύπλοα νεότευκτα τύπου Aero Catamaran, τα οποία δρομολογήθηκαν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού.

Ο όμιλος Attica με την επένδυση των 21 εκατ. ευρώ επί της ουσίας «χαράζει την ρότα της ανανέωσης» του ακτοπλοϊκού στόλου η σημασία του οποίου για τις νησιωτικές οικονομίες και τον τουρισμό της χώρας είναι στρατηγικής σημασίας. Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών. Ευχόμαστε οι επόμενες παραγγελίες να χτιστούν στις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες στην αναζωογόνηση των οποίων ελπίζει ο Πειραιάς και το maritime cluster των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευή και τον εφοδιασμό υλικών για πλοία. Ευχόμαστε τα τρία νέα Aero Catamaran να είναι καλοτάξιδα και να πλέουν σε γαλήνιες θάλασσες.

Διαβάστε ακόμη:

Drewry: Μείωση 4% στα εμπορευματοκιβώτια – Μειωμένες οι τιμές κατά 39% σε ένα χρόνο

ΥΠΑΑΤ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για ενισχύσεις στις υδατοκαλλιέργειεςΣΧΟΛΙΑ