• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Ζητάμε ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου για τη ναυτική εκπαίδευση

    Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας


    Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης με θέμα «Διαβούλευση αναφορικά με τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

    Στη συνεδρίαση στην οποία προέδρευε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλος, συμμετείχαν, εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Ναυτικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΕΝ και της ΕΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι των σπουδαστών και των καθηγητών.

    Από πλευράς ΠΝΟ συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της, Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο και με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του καθόρισε και το πλαίσιο της συζήτησης τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από την ΠΝΟ η Έκθεση του Ευγενιδείου και ούτε βέβαια και οι οποιεσδήποτε «προκάτ λύσεις», οι οποίες γίνονται ερήμην της ΠΝΟ.

    Αναφέρθηκε σε όλα γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΑΕΝ, τόσο στις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και σε υλικοτεχνικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και στα άμεσα προβλήματα των σπουδαστών, όπως οι ελλείψεις στη στέγαση και τη σίτιση τους, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αναβάθμισης της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και την ένταξη των πτυχίων των αποφοίτων των ΑΕΝ, που εισέρχονται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, στο επίπεδο 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της Ναυτιλίας και στην αλματώδη ανάπτυξη των πλοίων.

    Ζήτησε δε την σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης εκ μέρους του Υπουργείου, η οποία και θα αποτελέσει βάση συζήτησης στο Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ερμού: Η στιγμή της σύλληψης του άνδρα που μαχαίρωσε μια νεαρή γυναίκα (video)

    Κακοκαιρία: Διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή λόγω πλημμύρας, μπλοκαρισμένος ο Κηφισός στην άνοδο

    Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης νέος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εισαγγελέων



    ΣΧΟΛΙΑ