• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Ζητάμε αυξήσεις 12% σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

    ΠΝΟ: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η ναυτιλία δεν στηρίζεται μόνο στους εφοπλιστές, αλλά και στις πλάτες των ναυτικών

    Μανώλης Τσικαλάκης, γραμματέας της ΠΝΟ


    Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να ζητήσει από όλες τις εφοπλιστικές ενώσεις να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις 12% σε όλους τους μισθούς των ναυτικών.

    Η διεκδίκηση της ΠΝΟ θα είναι για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

    Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης, τόνισε επίσης ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τους ελέγχους σε όλα τα πλοία για την σωστή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ θα κατατεθούν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι προτάσεις των ναυτικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου.

    Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης γνωστοποίησε, επίσης, ότι η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

    Αναλυτικά, το ρεπορτάζ από την ΠΝΟ έχει ως εξής:

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας  εξετάστηκαν και έγιναν αποδεκτές όλες οι εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων από 1-1-2023 για όλες τις κατηγορίες των πλοίων τόσο όσο προς το ποσοστό αύξησης (12%) όσο και για τα λοιπά αιτήματα του κλάδου.

    Συναφώς αποφασίστηκε η άμεση αποστολή των αιτημάτων μας σε κάθε εργοδοτική οργάνωση ξεχωριστά και προς τα αρμόδια Υπουργεία με κάλεσμα για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να αποφευχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των προηγούμενων ετών να υπογράφονται οι συμβάσεις στο τέλος του έτους και όχι στην αρχή.

    Επίσης, σχετικά με τη διαμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου αποφασίστηκε όπως κατατεθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας στο αρμόδιο Υπουργείο όπως μας ζητήθηκε ούτως ώστε να έχουμε ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή αναμόρφωσης του ΚΙΝΔ για την υποστήριξη και αποδοχή των προτάσεων μας και σε αντίθετη περίπτωση της μη αποδοχής θα ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές παρεμβάσεις.

    Όσον αφορά τους ελέγχους της Ομοσπονδίας  σε όλη την Ελλάδα για την διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των ΣΣΕ και της νομοθεσίας γενικότερα, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης τους.

    Επιπρόσθετα, καθορίστηκαν και τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην οποία βεβαίως συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Εμπόδια στην άνοδο των capesize

    Η Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού εξασφάλισε έσοδα 5,13 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ