• Ναυτιλία

    Τριμερής ναυτιλιακή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου


    Στην Αθήνα βρίσκεται η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη, όπου θα συμμετάσχει στην 8η Τριμερή Υπουργική Σύνοδο για τη Ναυτιλία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, που οργανώνεται από την Ελλάδα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Κεφαλαιουχικών Έργων της Μάλτας Aaron Farrougia, αρμόδιος για τη ναυτιλία.

    Κατά τη συνάντηση, οι τρεις υπουργοί των τριών σημαντικότερων ναυτιλιακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια και ευρωπαϊκή ναυτιλία, ενισχύοντας τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των τριών χωρών.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, θα έχει συναντήσεις με την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών για την προώθηση και ενίσχυση του Κυπριακού Νηολογίου και της Κυπριακής Ναυτιλίας γενικότερα.

    Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών που θα ενισχύσουν τη θέση της Κύπρου στον τομέα αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν 4 σεμινάρια για λιμένες και μαρίνες

    Αυξήθηκε κατά 8,5% η διακίνηση κοντέινερ στα κινεζικά λιμάνια

    ΕΛΙΝΤ: Διήμερο συνέδριο ναυτικής τεχνολογίας στο Ευγενίδειο



    ΣΧΟΛΙΑ