• Ναυτιλία

    Καμία βελτίωση στην υγεία του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

    • Newsroom
    Γιάννης Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής


    Σε καταστολή παραμένει ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας από τις 20 Μαρτίου, μετά από σοβαρό περιστατικό υγείας.

    Όπως αναφέρει το tradewinds που συνομίλησε με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο επικεφαλής του ομίλου Angelicoussis Shipping Group Ltd βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

    “Δεν υπάρχει καμία αλλαγή” από την  αρχική δήλωση της εταιρείας σχετικά με το θέμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Οι λεπτομέρειες για το πρόβλημα υγείας του ισχυρού πλοιοκτήτη δεν έχουν γίνει γνωστές. Βρίσκεται υπό την επίβλεψη των Ελλήνων γιατρών στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν,  ενώ βρέθηκαν στη χώρα μας και γιατροί του εξωτερικού προκειμένου να τον εξετάσουν.

    Το προσωπικό του ομίλου και πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν, σύμφωνα με το tradewinds, ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την πορεία της υγείας του.

    «Συμβαίνουν και θαύματα», φέρεται να είπε άτομο που γνωρίζει την κατάσταση.

    Ο Γιάννης Αγγελικούσης, 72 ετών, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους με 141 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων, αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από αυτά τα πλοία, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG.

    Αποτελεί επί σειρά ετών στυλοβάτη της ελληνικής σημαίας. Από τα 141 συνολικά πλοία που έχει ο Όμιλος του, τα 126 ποσοστό 89,3% είναι υπό ελληνική σημαία. Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 636 πλοία άνω των 1.000 τόνων, που σημαίνει ότι τα πλοία του κ. Αγγελικούση αποτελούν το 20% του ελληνικού νηολογίου.

    Η μοναχοκόρη του, Μαρία Αγγελικούση, ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, μετά το περιστατικό και την απουσία του πατέρα της από το τιμόνι της εταιρείας.

    Η ανακοίνωση της  Angelicoussis Shipping Group Ltd.

    Ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Γιάννη Αγγελικούση εξέδωσε και ο όμιλος Angelicoussis Shipping Group Ltd.:

    «Ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, Πρόεδρος του Angelicoussis Shipping Group Ltd., o οποίος ασθενεί από το πρωί του Σαββάτου, 20 Μαρτίου, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, συντηρώντας την ανησυχία της οικογενείας αλλά και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθεί βεβαίως να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα.

    Αν και είναι απολύτως κατανοητό το ενδιαφέρον για την κατάσταση του Ιωάννη Αγγελικούση, παράκληση της οικογενείας του είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεδομένου ότι κάθε σχετική δημόσια συζήτηση που στηρίζεται σε φήμες και υποθέσεις είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τους οικείους του.

    Όταν προκύψουν νέα δεδομένα θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση. Εκφράζονται επίσης θερμές ευχαριστίες προς όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους.»

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ