• Ναυτιλία

    Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Εξασφαλισμένα έσοδα 352 εκατ. δολάρια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, TOP Ships Inc.

    Ευάγγελος Πιστιόλης, TOP Ships Inc.


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο Nasdaq, Top Ships, του Ευάγγελου Πιστιόλη, συμφώνησε να επεκτείνει τις συμφωνίες ναύλωσης για τα πλοία της, Eco West Coast και Eco Malibu.

    Η Top Ships γνωστοποίησε ότι η επέκταση των ναυλώσεων για τα δύο πλοία Suezmax ήταν με την Clearlake Shipping για έως και 36 μήνες.

    Η περίοδος, η οποία ξεκινά μετά τη λήξη των υφιστάμενων ναυλώσεων το πρώτο τρίμηνο του 2024, έχει σταθερή διάρκεια τουλάχιστον 30 μήνες και μέγιστη 36 μήνες με ακαθάριστο ημερήσιο ναύλο 32.850 δολάρια.

    Όλοι οι άλλοι κύριοι όροι των συμβολαίων, όπως η επιλογή του ναυλωτή να παρατείνει τις ναυλώσεις για δύο επιπλέον χρόνια με μικτό ημερήσιο ναύλο 34.750 δολάρια για το πρώτο έτος και 36.750 δολάρια για το δεύτερο έτος, παραμένουν αμετάβλητοι.

    Το πρόσθετο ανεκτέλεστο ποσό εσόδων που αναμένεται να δημιουργηθεί από αυτήν την επέκταση της χρονικής ναύλωσης είναι περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια για τη μέγιστη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    «Αφού ληφθεί υπόψη η μέγιστη διάρκεια των χρονοναυλώσεων, το συνολικό ακαθάριστο υπόλοιπο εσόδων από τις 31 Δεκεμβρίου 2022, για τη χρονική περίοδο ναύλωσης των σκαφών που λειτουργούν, συμπεριλαμβανομένου του 50% των πλοίων κοινοπραξίας μας, που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στα 280 εκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκε σε περίπου 352 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Ευάγγελος Πιστιόλης, πρόεδρος της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Κύρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

    Βαρβιτσιώτης: Ήταν απαγορευτικές οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

    Attica Group: Στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ρόδο



    ΣΧΟΛΙΑ