• Ναυτιλία

    Το σύστημα FleetVision εγκαθιστά η Laskaridis Shipping αυξάνοντας την ασφάλεια των πλοίων της

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Η Laskaridis Shipping Company Ltd., γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε με την εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας ShipIn Systems, τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας FleetVision στον κόσμο.

    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης θα αναπτύξει την πλατφόρμα FleetVision της ShipIn σε όλο τον στόλο τους επόμενους μήνες.

    Πρόκειται για μια λύση οπτικής ανάλυσης που παρέχει μια ψηφιακή γέφυρα μεταξύ πλοίου και γραφείων, επιτρέποντας τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των πλοιοκτητών, των διευθυντών και του πληρώματος επί του πλοίου για τη βελτίωση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας του σκάφους.

    Η Laskaridis Shipping ελέγχει στόλο 90 πλοίων. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει το στόλο των καμερών CCTV με τεχνητή νοημοσύνη της ShipIn για να ανιχνεύει διακριτά συμβάντα όπως συντήρηση, πλοήγηση και λειτουργίες φορτίου.

    Η πλατφόρμα θα ειδοποιεί αυτόματα την εταιρεία Λασκαρίδη, τόσο επί του σκάφους, όσο και στην ξηρά για οποιουσδήποτε κινδύνους ασφάλειας, δημιουργώντας μια ψηφιακή πηγή που περιλαμβάνει ισχυρά αναλυτικά στοιχεία σε όλο τον στόλο.

    «Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία διαχείρισης πλοίων στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει αυτήν την καινοτόμο τεχνολογική λύση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λασκαρίδη, Γεώργιος Χριστόπουλος και πρόσθεσε: «Το σύστημα FleetVision θα γίνει σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για την ψηφιοποίηση και θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε καλύτερα την πολιτική μας προς την επιχειρησιακή αριστεία».

    Η εταιρεία Laskaridis Shipping θα έχει πλέον πρόσβαση σε επιχειρησιακά δεδομένα επί του πλοίου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Το ShipIn επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ πλοιάρχου και πληρώματος επί των πλοίων και τις επιχειρήσεις στην ξηρά μέσω ενός πρωτοποριακού πρωτοκόλλου επικοινωνίας που ελαχιστοποιεί το απαιτούμενο εύρος ζώνης δεδομένων.

    «Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τη Laskaridis Shipping, έναν εξέχοντα ιδιοκτήτη και διαχειριστή, και ανυπομονούμε να παρέχουμε τα πλήρη οφέλη του FleetVision σε όλο τον στόλο τους», δήλωσε ο Osher Perry, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της ShipIn Systems.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γεώργιος Πλευράκης ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο επιχειρήσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη

    Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τις προοπτικές εργασίας στη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ