ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διονύσης Θεοδωράτος στο mononews: Να δοθούν κίνητρα για την επιδότηση νεότευκτων ακτοπλοϊκών πλοίων και να επικαιροποιηθούν οι επιδοτούμενες γραμμές
Με αφορμή την Ημέρα Ναυτικού 2025, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύσης Θεοδωράτος, επισημαίνει σε μήνυμα του:
“Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευγνωμοσύνης, εκ μέρους του Δ.Σ και των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σήμερα, 25 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού 2025, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους εσάς που υπηρετείτε τη θάλασσα με επαγγελματισμό, θάρρος και αυταπάρνηση.
Μια ημέρα βαθιάς αναγνώρισης και τιμής προς όλους εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και αφοσίωση τη ναυτιλία και τη θάλασσα.
Η φετινή εκστρατεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η οποία εστιάζει στην πρωτοβουλία «Το Πλοίο μου Χωρίς Παρενόχληση», στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής της ναυτιλιακής κουλτούρας σε μια κουλτούρα όπου κάθε ναυτικός, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, νέων εργαζομένων και ατόμων που βρίσκονται σε απομονωμένες ή ευάλωτες συνθήκες, να αισθάνεται ασφαλής, πολύτιμος και προστατευμένος στη θάλασσα.
Μια τολμηρή και αναγκαία εκστρατεία για την καλλιέργεια και την προώθηση κουλτούρας σεβασμού, αξιοπρέπειας και μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης στο θαλάσσιο επαγγελματικό περιβάλλον η οποία και αποτελεί ευθύνη όλων μας.
Ως Σύνδεσμος των Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια ασφαλή, δίκαιη, σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη ναυτιλία, που τιμά και σέβεται τον άνθρωπο του πλοίου — άνδρα ή γυναίκα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θέσης.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε πλοίο είναι ένας χώρος ασφαλής, ισότιμος και δίκαιος για όλους τους ναυτικούς, ένας χώρος εργασίας αξιοπρέπειας και προστασίας, χωρίς παρενόχληση και διακρίσεις.
Χρόνια πολλά σε όλους τους ναυτικούς. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας”.
Διαβάστε επίσης:
Γιώργος Οικονόμου: Αγόρασε το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων ZIM Yangtze
Πιερρακάκης: «Η λογική της ΔΕΘ είναι άθικτη, δεν επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική καταδίωξη στη Νέα Υόρκη: Γυναίκα αστυνομικός βούτηξε στο νερό για να πιάσει κλέφτη – Προσπάθησε να την πνίξει, την έσωσε ο συνάδελφός της
- ΠΑΟΚ: «Πόλεμος» ΠΑΕ με Ερασιτέχνη για τη νέα Τούμπα – «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή», «δεν θέλουν γήπεδο από τον Σαββίδη»
- Φωτιά σε Κεφαλονιά, Βόνιτσα και Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν οικισμοί, διακοπές ρεύματος (βίντεο)
- Τελωνειακοί δασμοί: Ο Τραμπ παρατείνει για 90 ημέρες την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα
