Ναυτιλία

Θετικό το ΕΒΕ Πειραιά για το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας

Ναυπηγείο Ελευσίνας

Ναυπηγείο Ελευσίνας


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, μετά από συζήτηση, αναφορικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2022, κρίνει εξαιρετικά θετικό το περιεχόμενό του, όπως αυτό ενσωματώνεται στα 5 προβλεπόμενα άρθρα του, που αποσκοπούν στην ταχύτερη εξυγίανση και επανενεργοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Αυτά τονίζει το ΕΒΕ Πειραιά στη Διαβούλευση για το σχέδιο εξυγίανσης.

Επίσης, συμμετέχοντας στη Διαβούλευση υπογραμμίζει τα εξής;

Η επιχειρούμενη, μέσω του νομοσχεδίου, επιτάχυνση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των ναυπηγικών μονάδων του Κόλπου της Ελευσίνας, μετά από έναν κύκλο 25 ετών συνεχούς απώλειας της ανταγωνιστικότητας του ναυπηγικού τομέα της χώρας, θα δημιουργήσει θετικά πρόσημα για μία πλειάδα επιχειρήσεων της ναυτιλιακής συστάδας των ναυπηγοεπισκευών, εφοδιασμού, παραγωγής υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και παροχής υπηρεσιών σε πλοία.

Παράλληλα, αποτελεί μοναδικό μέσον διάσωσης όλων των θέσεων εργασίας και της κάλυψης οφειλών των εργαζομένων, όπως άλλωστε τονίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας (Σ.Ε.Ν.Ε.) με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. και συμφωνήθηκε η απόλυτη στήριξη του σχεδίου εξυγίανσης. Είναι προφανές ότι η εξυγίανση των Ναυπηγείων θα αποτελέσει ουσιαστικά και το εφαλτήριο για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στον εξυγιανθέντα φορέα, με την παραγωγική διατήρηση και χρήση της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας των Ναυπηγείων.

Με το νομοσχέδιο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας» ολοκληρώνεται ένα μεγάλο στοίχημα της χώρας μας, ώστε άμεσα τα ελληνικά ναυπηγεία να γίνουν στην πράξη η βασική βιομηχανική υποδομή της ναυτιλίας της χώρας, και, στο πλαίσιο αυτό, το Ε.Β.Ε.Π. τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ όλων των νομοθετικών εξελίξεων και παρεμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε να αναταχθεί ο ναυπηγικός κλάδος στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Ο Απόστολος Γ. Παπαποστόλου πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής ΛιμένωνΣΧΟΛΙΑ