• Ναυτιλία

  Θεόδωρος Κόντες: Παρέμεινε πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας

  • NewsRoom
  Κόντες κρουαζιέρα

  Θεόδωρος Κόντες, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας


  Επανεξελέγη στην προεδρία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας για τα επόμενα δύο χρόνια ο Θεόδωρος Κόντες, μετά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κρουαζιερόπλοιο “Celestyal Olympia” στον Πειραιά.

  Ο κ. Κόντες τόνισε ότι το 2019 θα είναι περισσότερο αποδοτικό, ενώ ευχήθηκε να επικρατήσει ηρεμία, ώστε να αποδώσουν καλύτερα οι προσπάθειες προσέλκυσης στους λιμένες της επικράτειας, γεγονός που θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στην τοπική κοινωνία των τουριστικών προορισμών κρουαζιέρας και την εθνική οικονομία γενικότερα.

  Ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Θεόδωρος Κόντες, στην ομιλία του στα Μέλη ανέφερε:

  «Κάνοντας τον απολογισμό του έτους που πέρασε 2018, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τα κύρια χαρακτηριστικά ήσαν η, σε γενικές γραμμές, σταθερότητα όσον αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου με τις αναμενόμενες διακυμάνσεις από πλευράς κίνησης σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Το αίτιο, ως γνωστό, η συνεχιζόμενη αστάθεια στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, που τα γεγονότα συνεχίζουν σε συγκεκριμένες περιοχές να επηρεάζουν άμεσα την κίνηση και τα δρομολόγια των πλοίων. Στα θετικά θα πρέπει κανείς να εντάξει την τάση συνεχούς ανάπτυξης του κλάδου με παραγγελίες νέων και μεγάλων διαστάσεων κρουαζιεροπλοίων τελευταίας γενιάς, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχή ανοδική πορεία με μια σταθερή ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των επιβατών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που εδραιώνεται στη συνείδηση εκείνων που προτιμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους πάνω σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, είτε διότι έχουν εμπειρίες από προηγούμενες κρουαζιέρες, είτε διότι επιχειρούν κάτι τέτοιο για πρώτη φορά.

  Ελπίζω ότι, το νέο έτος, 2019, θα είναι περισσότερο αποδοτικό και η ευχή όλων να επικρατήσει ηρεμία, ώστε να αποδώσουν καλύτερα οι προσπάθειες προσέλκυσης στους λιμένες της επικράτειας, γεγονός που θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στην τοπική κοινωνία των τουριστικών προορισμών κρουαζιέρας και την εθνική μας οικονομία γενικότερα.

  Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, προκειμένω για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, τη τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον Διεθνή στίβο.

  Η παρακολούθηση θεμάτων με ενδιαφέρον για τον κλάδο, που εξετάζονται από τα Διεθνή και Κοινοτικά Όργανα, γίνεται με συστηματικό τρόπο και για όλο το φάσμα που έχει σχέση με την λειτουργία των πλοίων (Safety – Security – Θέματα STCW – Προστασία Περιβάλλοντος κ.α).

  Η συμμετοχή μας επίσης σε Συνόδους Ναυτιλιακών Οργάνων στον Διεθνή και Κοινοτικό χώρο, αλλά και στον Εθνικό, ήτο μεγάλη. Με τον τρόπο αυτό βρισκόμαστε μέσα στα γεγονότα, παρακολουθούντες εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, ώστε να ενημερώνονται τα Μέλη και να μπορούν να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους Φορείς.

  Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη εγγραφή νέων μελών. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βοηθά σε μία στενότερη συνεργασία με όλους τους Φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο, προκειμένου για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

  Εύχομαι σε όλους το νέο έτος να χαρίσει υγεία και ομαλότητα στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των πλοίων με πληρότητα επιβατών και ασφαλή ταξίδια».

  Τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν επί των πεπραγμένων του έτους 2018, ενώ παρουσιάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2018 και εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός.

  Τα εκλεγέντα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι τα εξής:

  Κόντες Θεόδωρος, πρόεδρος

  Τραγάκης Νικόλαος, αντιπρόεδρος

  Ευσταθίου Ιωάννης, αντιπρόεδρος

  Κουμπενάς Γεώργιος, γενικός γραμματέας

  Γκάζικας Βασίλειος, ταμίας

  Μέλη (αλφαβητικά):

  Βερναρδάκης Δημοσθένης

  Γεωργίου Ιερώνυμος

  Ζολώτας Σπυρίδων

  Κανακάρης Γεράσιμος

  Μαντζαφός Μιχαήλ

  Μπέκος Δημήτριος

  Πολυχρονόπουλος Ιωάννης

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρουαζιερόπλοιο της Celestyal έκανε «ποδαρικό» στο Νεώριο Σύρου

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΠ: Στον Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο VIKING JUPITER

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Posidonia Sea Tourism Forum 2019: Σημάδια ανάκαμψης της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο  ΣΧΟΛΙΑ