• Ναυτιλία

    Θάνατος άνδρα στη Φολέγανδρο – Αποβίβαση ασθενών από κρουαζιερόπλοια

    Σκάφος του Λιμενικού

    Σκάφος του Λιμενικού


    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ¨ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ¨ ν. Φολέγανδρου, 55χρονος ημεδαπός.

    Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Φολέγανδρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Από το Λιμεναρχείο Φολέγανδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

    Επίσης, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 27χρονη αλλοδαπή ασθενής επιβάτιδα έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 08ν.μ. νότια ν. Ελαφονήσου.

    Άμεσα στο σημείο μετέβη Ε/Γ – λάντζα, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβε την 27χρονη και τη μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

    Εξάλλου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο Κ/Ζ πλοίου σημαίας Παναμά, ότι αλλοδαπή ασθενής μέλος του πληρώματος, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο, ενώ το πλοίο έπλεε στο στενό Ελαφονήσου – Κυθήρων.

    Το εν λόγω Κ/Ζ κατέπλευσε στον όρο Βατίκων και η ανωτέρω ασθενής μεταφέρθηκε με σωσίβια λέμβο του πλοίου, στον λιμένα Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

    Τέλος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΡΜΑΚΑ¨ ν. Ιθάκης.

    Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση βουτιάς από Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και στη συνέχεια διεκομίσθη με περιπολικό σκάφος στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    MSC: Δημιουργεί νέο κόμβο Logistics στη Σαουδική Αραβία

    Hapag-Lloyd: Μειωμένα έσοδα, αλλά και κέρδη 3,1 δισ. δολάρια

    Maran Dry (Μαρία Αγγελικούση): Πούλησε το φορτηγό πλοίο Maran Fortune



    ΣΧΟΛΙΑ