• Ναυτιλία

    Στο λιμάνι της Βαλένθια κατασκευάζεται φωτοβολταϊκό πάρκο με έκταση 27.700 τ.μ. για τις ανάγκες του τερματικού σταθμού

    Λιμάνι της Βαλένθια

    Λιμάνι της Βαλένθια


    Επενδύονται στο λιμάνι της Βαλένθια συνολικά 16 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός τρίτου φωτοβολταϊκού συστήματος που θα παράγει το 11% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του τερματικού  σταθμό του λιμένα.

    Η Αρχή του λιμένα της Βαλένθια επιταχύνει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης και ενέκρινε την ανάθεση στην κοινοπραξία που ιδρύθηκε από τη Lantania SAU και την Tecmo Instalaciones, Obras y Servicios SA για την κατασκευή και συντήρηση του σταθμού ηλιακής ενέργειας που θα βρίσκεται στην οροφή του τερματικού σταθμού Europa της Βαλένθια στην ανατολική αποβάθρα του λιμανιού της Βαλένθια.

    Το ηλιακό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 27.700 τετραγωνικών μέτρων – ίση με σχεδόν πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου – στην οροφή του τερματικού σταθμού που διαχειρίζεται η εταιρεία Grimaldi.

    Η υποδομή θα έχει 10.773 φωτοβολταϊκά στοιχεία εγκατεστημένα σε μεταλλική κατασκευή με κλίση τέσσερις μοίρες και νότια. Τέσσερις μετασχηματιστές θα εγκατασταθούν σε δύο κέντρα μετασχηματισμού με δύο μονάδες των 1.250 kilovoltiampere (kVA) η καθεμία και δύο άλλες των 1.600 kVA.

    Με αυτή την εγκατάσταση, θα παράγονται περισσότερες από 9.000 MWh/έτος, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 11% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του λιμανιού της Βαλένθια.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες εφοπλιστές: Νέες παραγγελίες LNG carriers και τάνκερ τον πρώτο μήνα του 2023

    Η Οικογένεια Κουμάνταρου: Μια οικογένεια εφοπλιστών που ξεκίνησε με Αλευρόμυλους και έχει ένα στόλο με 20 ποντοπόρα πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ