• Ναυτιλία

    Στην Αφρική αναζητεί πλέον ναυτικούς η Maersk

    πλοία μεταφοράς container MSC, Maersk


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Δανίας Maersk γνωστοποίησε ότι θα επενδύσει στην εκπαίδευση ναυτικών στην Αφρική.

    «Η Νότια Αφρική έχει αναγνωριστεί ως ένα έθνος με υψηλές δυνατότητες για την εξασφάλιση πληρωμάτων», αναφέρουν αξιωματούχοι της εταιρείας από την Κοπεγχάγη .

    Η Maersk απασχολεί σήμερα περί τους 12.500 ναυτικούς και τους επόμενους μήνες, Νοτιοαφρικανοί δόκιμοι από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ναυτικών θα εξεταστούν για να απασχοληθούν στα πλοία της εταιρείας. Η πρώτη κατηγορία μαθητών αναμένεται να ενταχθεί στα πλοία της Maersk από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    «Η Νότια Αφρική μας ταίριαζε φυσικά λόγω της ναυτικής της κληρονομιάς και του αριθμού των υψηλής ποιότητας Νοτιοαφρικανών ναυτικών που απασχολούνται επί του παρόντος στον στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, πολλοί από τους οποίους κατέχουν ανώτερες θέσεις στα πληρώματα μας».

    Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται από την ανώτατη διοίκηση της Maersk , είναι «το αποδεδειγμένο ιστορικό της χώρας στην παροχή ποιοτικών αξιωματικών του ναυτικού, η ευνοϊκή γεωγραφική της θέση, η ήδη υπάρχουσα θαλάσσια υποδομή, ο μεγάλος πληθυσμός και η ευρεία ικανότητα να μιλάει αγγλικά. Επιπλέον, το κοινωνικοοικονομικό προφίλ και ο δείκτης κόστους ζωής της Νότιας Αφρικής προσφέρονται για υπεράκτια απασχόληση».

    Η Maersk επισημαίνει επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη υποστηρίξει την ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης στη Νότια Αφρική.

    «Το Ίδρυμα AP Moller – Maersk ίδρυσε την Ακαδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης Νότιας Αφρικής (SAMTRA) το 2003. Η SAMTRA προσφέρει μια σειρά μαθημάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων με βάση την προσομοίωση και τώρα θα διευθύνει το Πρόγραμμα Cadet Maersk Νότιας Αφρικής».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Dorian LPG της οικογένειας του Τζων Κ. Χατζηπατέρα παρέλαβε ένα πλοίο και αναμένει άλλα τρία – Δυναμική πορεία ανάπτυξης για την εισηγμένη εταιρεία

    Pyxis (Βαλέριος Βαλέντης): Χρηματοδότηση 15,5 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ