• Ναυτιλία

    Στυλιανίδης στο ΝΕΕ: Στηρίζουμε την ελληνική ναυτιλία και τη ναυτική εκπαίδευση

    Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

    Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής


    “Η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις καινοτόμες προσπάθειες και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας στην ελληνική ναυτιλία και θα αναπτύξει και θα εκσυγχρονίσει τη ναυτική εκπαίδευση”.

    Αυτά δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Τι είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης

    Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα στο πλωτό μουσείο «HELLAS LIBERTY» στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του ΝΕΕ, Δρ. Γιώργου Πατέρα, να παραστεί στην εκδήλωση.

    Και ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής για τη χώρα μας.

    Θέλω να διαβεβαιώσω την εκτίμησή μου για τον ρόλο του Ναυτικού Επιμελητηρίου στην προώθηση και υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο τομέας αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της χώρας μας, παρέχοντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την εμπορική μας ισχύ, και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και σταθερής οικονομίας».

    Και πρόσθεσε:

    «Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, θέλω να επισημάνω τη δέσμευσή μας προς τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του ναυτιλιακού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την καινοτομία, την αειφορία και την εκπαίδευση στον ναυτιλιακό τομέα. Εξάλλου, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει, το 2024 είναι έτος ναυτικής εκπαίδευσης».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα φιλόδοξο περιβάλλον για τη ναυτιλία, ώστε να προχωρήσει στην «πράσινη» μετάβαση, με τη βοήθεια ανάλογων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

    Μετά την ομιλία του, ο κ. Στυλιανίδης, παρέδωσε βραβείο στην κα Κωνσταντίνα Γεροντάκη και στον κο Κυριάκο Αντωνόπουλο, αμφότεροι εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, πλοία των οποίων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

    Η Διοικούσα Επιτροπή του ΝΕΕ

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Πατέρας, υπογράμμισε την τεράστια συμβολή του ΝΕΕ, που ως συμβουλευτικός θεσμός του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας επί 87 χρόνια συμμετέχει στην προαγωγή της Ελληνικής σημαίας και την αντιμετώπιση ναυτιλιακών θεμάτων εξελίξεων.

    Τα θέματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, πρόσθεσε ο Γιώργος Πατέρας, είναι αρκετά και σοβαρά, τα οποία επιδεινώνονται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Ένα κομβικό θέμα, τόνισε, είναι η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, καθώς και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης για την οποία είναι απαραίτητο θα εγκριθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο.

    Το Ν.Ε.Ε βράβευσε τα ελληνικά πληρώματα που διέσωσαν ανθρώπινες ζωές στις ελληνικές θάλασσες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Βερνίκο για τη 40χρονη εκπροσώπηση του κλάδου του yachting στο ΝΕΕ.

    Τέλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, εξέφρασε την ικανοποίηση της και τη χαρά της για την απονομή βραβείων προς τα πληρώματα που διέσωσαν την ανθρώπινη ζωή και την προαγωγή της ελληνικής ναυτοσύνης.

    Η πρόεδρος της ΕΕ, Μελίνα Τραυλού, με τον πρόεδρο του ΝΕΕ, Γιώργο Πατέρα

    Διαβάστε επίσης:

    Μειώθηκε κατά 24 ποντοπόρα πλοία ο ελληνικός στόλος – Αυξήθηκαν κατά 18 τα επιβατηγά πλοία

    Neptune Lines: Ενίσχυση του στόλου με άλλα δύο πλοία νέας γενιάς

    Παπαστεργίου: Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στον Digital Cooperation Organization



    ΣΧΟΛΙΑ