• Ναυτιλία

    Στα σκαριά deal ύψους 400 εκατ. δολαρίων στον κλάδο της ναυτιλίας


    Μία μονάδα της επενδυτικής Temasek Holdings Pte. βρίσκεται σε συζητήσεις για πιθανή επένδυση ύψους τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων στη ναυτιλιακή Pacific International Lines Pte., του μεγιστάνα της Σιγκαπούρης, Chang Yun Chung, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η Heliconia Capital Management Pte., θυγατρική κατά 100% της κρατικής εταιρείας επενδύσεων της Σιγκαπούρης, μπορεί να αποκτήσει συνδυαστικά ίδια κεφάλαια και χρέος της ναυτιλιακής που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αναφέρουν ανώνυμες πηγές. Η Heliconia θέλει να συμμετάσχει στην Pacific International προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει logistics για προμήθειες τροφίμων στη Σιγκαπούρη, εν μέσω της πανδημίας.

    Η Pacific International δήλωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε εξαμηνιαία συμφωνία αποκλειστικότητας με την Heliconia για ενδεχόμενη πιθανή επένδυση. Η εταιρεία είναι μία από τις τελευταίες που δέχονται πιέσεις καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο. Η βιομηχανία έχει επίσης πληγεί από το ξέσπασμα του ιού, καθώς τα lockdowns περιόρισαν τις καταναλωτικές δαπάνες, αναγκάζοντας αρκετά φορτηγά πλοία να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους.

    Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αν και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, τονίζουν οι πηγές. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία, δήλωσε η Pacific International αυτήν την εβδομάδα.

    Εκτός από το τραπεζικό χρέος, η Pacific International έχει ομόλογο 60 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης (42 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) που λήγει τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να οδηγηθεί σε αθέτηση υποχρεώσεων βάσει των χρηματοδοτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένων των όρων των ομολόγων.

     Έχει ξεκινήσει συζητήσεις με 15 από τους δανειστές της και έχει πετύχει συμφωνία με τους κατόχους του 97,6% του χρέους της, για αναβολή αποπληρωμών για το υπόλοιπο του έτους, ανέφερε.

    Πώληση πλοίων

    Η Pacific International είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στη Νοτιοανατολική Ασία που παρέχει υπηρεσίες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με περισσότερα από 130 πλοία, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη  είναι η 10η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με 1,5% μερίδιο της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner. Προχώρησε σε πωλήσεις πλοίων τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο των προσπαθειών της να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα οικονομικά προβλήματα.

    Η Heliconia είναι πιο γνωστή για τις επενδύσεις της σε αναπτυσσόμενες εταιρείες, από την κατασκευάστρια hardware για ηλεκτρονικά παιχνίδια Razer Inc. έως την One Championship – μια επιχείρηση media που εστιάζει στις πολεμικές τέχνες. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Derek Lau , δήλωσε σε συνέντευξή του πέρυσι ότι το fund διαθέτει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και είχε ως στόχο να οδηγήσει εταιρείες με προοπτικές ανάπτυξης της Σιγκαπούρης, στην παγκόσμια αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ