• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Νέα συμφωνία ναύλωσης της Seanergy Maritime με την Glencore

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η  Seanergy Maritime Holdings, έκλεισε συμφωνία ναύλωσης και για τρίτο πλοίο capesize του στόλου της με θυγατρικής της Glencore, για χρονική διάρκεια τουλάχιστον τριών ετών.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή, με επικεφαλής τον Σταμάτη Τσαντάνη, επέκτεινε τη χρονική περίοδο σύμβασης ενός άλλου capesize που έχει ναυλώσει σε ασιατική εταιρεία.

    Συγκεκριμένα, το χωρητικότητας 178,978-dwt capesize Knightship (κατασκευής 2010), είναι το τρίτο πλοίο του στόλου της Seanergy που ναυλώνει η ST Shipping and Transport Pte. Ltd., θυγατρική της πολυεθνικής Glencore. Είχαν προηγηθεί τα πλοία Premiership και Squireship που είχαν παραδοθεί στην ST Shipping το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Η νέα συμφωνία θα ισχύσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση scrubber στο Knightship, μέχρι το τέλος Μαΐου 2020 και θα έχει διάρκεια από 36 έως 42 μήνες.

    Τα ημερήσια ναύλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις πέντε βασικές διαδρομές του Baltic Capesize Index (“BCI”).

    Σημειώνεται ότι η ναυλώτρια εταιρεία θα αποζημιώσει κατά 100% την επένδυση τοποθέτησης scrubber στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένου τόσο του εξοπλισμού όσο και του κόστους εγκατάστασης, καθώς και τις ημέρες που το πλοίο θα βρίσκεται εκτός μίσθωσης.

    Επιπλέον, εκτός από τα ημερήσια ναύλα, η Seanergy θα δικαιούται πρόσθετα έσοδα (κατανομή κερδών) πάνω από μια συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ της τιμής των καυσίμων υψηλής και χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ναύλωσης.

    Gloriuship

    Εκτός από τη νέα συμφωνία, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι μεγάλη ασιατική εταιρεία του κλάδου ξηρού φορτίου που έχει ναυλώσει το πλοίο της Gloriuship, συμφώνησε να επεκτείνει την αρχική περίοδο ναύλωση των 4 έως 7 μηνών για επιπλέον χρονικό διάστημα 10 έως 14 μηνών, που ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2020.

    Τα ημερήσια ναύλα διαμορφώνονται με βάση της 5 διαδρομές του Baltic Capesize Index.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης σχολίασε: “Είμαστε ικανοποιημένοι για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας μας με την Glencore μέσω της εμπορικής συμφωνίας που υπογράψαμε για τη ναύλωση και τρίτου πλοίου της Seanergy. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση μέσω των προηγούμενων πέντε επιτυχημένων εμπορικών συμφωνιών με τρεις σημαντικούς ναυλωτές της αγοράς ξηρού φορτίου. Κυρίως όμως, μετά την παράδοση του πλοίου Knightship στο ναυλωτή, το 70% του στόλου μας θα είναι ναυλωμένο με συμφωνίες που θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τον δείκτη BCI. Το σχετικό ισοδύναμο χρονοναύλωσης για τον Baltic Capesize Index έχει αυξηθεί κατά 260% σε σχέση με το χαμηλό που κατέγραψε πριν από δύο μήνες. Με βάση τη βελτίωση των θεμελιωδών της αγοράς, όπως διαμορφώνονται από τα οικονομικά κίνητρα που δίδονται παγκοσμίως για την μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας, πιστεύουμε ότι ο στόλος μας βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να επωφεληθεί από την ανοδική τάση της αγοράς capesize”.

     



    ΣΧΟΛΙΑ