• Ναυτιλία

    Συνεργασίες με ναυπηγεία της Ουκρανίας διερευνά ο όμιλος Ρέστη

    Ρέστης


    Συμφωνία συνεργασίας με την Smart-Holding του μεγιστάνα Vadim Novinsky υπέγραψε ο όμιλος Ρέστη, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η πιθανότητα κατασκευής πλοίων ξηρού φορτίου σε ουκρανικά ναυπηγεία.

    Ο πελάτης, Όμιλος Ρέστη, και ο εργολάβος, SMG [σ.σ. ναυτιλιακή θυγατρική της Smart-Holding], σύντομα θα εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα υλοποίησης του project σε ουκρανικά ναυπηγεία, καθώς και να επιλύσουν τα ζητήματα στην προσέλκυση χρηματοδότησης του project”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Smart-Holding, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

    Σημειωτέον ότι η Smart-Holding έχει υπό τον έλεγχό της τα ναυπηγεία Black Sea Shipyard και Kherson Shipyard.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Smart-Holding, Oleksiy Pertin, δήλωσε ότι θεωρεί την ευρωπαϊκή αγορά στρατηγικά σημαντική, προσθέτοντας: “Η υλοποίηση ενός συμβολαίου τέτοιας κλίμακας θα μας επιτρέψει να υπενθυμίσουμε την ύπαρξή μας για μία ακόμα φορά στους Ευρωπαίους εταίρους μας, καθώς δυστυχώς συνεχίζουν να βλέπουν την Ουκρανία ως μία περιοχή υψηλού ρίσκου για παραγγελίες. Ελπίζουμε ότι αυτό θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για ολόκληρη την κατασκευαστική βιομηχανία της Ουκρανίας”.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή Enterprises Shipping & Trading του ομίλου Ρέστη διαθέτει 22 πλοία ξηρού φορτίου, καθώς και τάνκερ και πλοία υποστήριξης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αλαφούζος: Δυναμικό comeback με αγορές πλοίων αξίας 326 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vrontados Shipping: Η εντυπωσιακή στρατηγική κίνηση της οικογένειας Λω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Τα… μπλεξίματα του Τραμπ έβαλαν φρένο στο ομόλογο της Navios Containers



    ΣΧΟΛΙΑ