• Ναυτιλία

  Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τη Χανς Λέιτενς της FRONTEX


  O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Χανς Λέιτενς και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG Home της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Διαχείρισης Μετανάστευσης κα Μπεάτε Γκμίντερ.

  Στο επίκεντρο της συνάντησης που διήρκεσε 1,5 ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα βρέθηκε το θέμα της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Frontex, τόσο στην ανταλλαγή πληροφοριών όσο και στη διάρκεια των κοινών επιχειρήσεων, και αποφασίστηκε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας στο υψηλότερο επίπεδο.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την σταθερή θέση της κυβέρνησης για την καλύτερη συνεργασία με τη FRONTEX όσον αφορά τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, που είναι σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε προβολή βίντεο από πρόσφατες επιχειρήσεις διάσωσης, που αναδεικνύουν τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να σημειώνει πως «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λ.Σ σώζουν ζωές και δεν πνίγουν ανθρώπους».

  Όσον αφορά την τραγωδία της Πύλου, ενημέρωσε τον επικεφαλής της Frontex ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης.

  Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης και επιτελείς του Λιμενικού Σώματος, οι κ.κ. Γρηγόρης Αποστόλου εκπρόσωπος του FRONTEX στην Ελλάδα και στην Κύπρο και Αριστείδης Ψαρράς, Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος Μετανάστευσης της DG Home.

  Διαβάστε επίσης:

  Καιρίδης προς Τούρκο πρέσβη: Δεν πρέπει να χαθεί η ιστορική ευκαιρία

  Συναγερμός για το νέο κύμα καύσωνα: Οδηγίες προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

  Βόλος: Φωτιά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου  ΣΧΟΛΙΑ