• Ναυτιλία

    Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εφοπλιστών μικρών αποστάσεων

    εφοπλιστές - ναυτιλία


    Εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, με την Τουρκική Ένωση Πλοιοκτητών KOSDER (Association of Coaster Owners & Operators), που δραστηριοποιείται στο shortsea.

    Στην συνάντηση συμμετείχαν, εκτός των Πρόεδρων των Ενώσεων, κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη και κ. Pinar Kalkavan Sesel και τα Μέλη των ΔΣ, κ. Βασίλης Τερζής, Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Έλπη Πετράκη, Β’ Αντιπρόεδρος, κ. Στράτος Τσαλαμανιός, Ταμίας, κ. Νίκος Λιάπης, Μέλος και κ. Δημήτρης Σπυριδάκης, Μέλος, από την ΕΕΝΜΑ και κ. Hakan Çendik, Αντιπρόεδρος, κ. Burak Akartas, Μέλος, από την πλευρά της KOSDER.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων, με στόχο την εφαρμογή κοινών πολιτικών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κυρίως για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας, καθώς και εμπορικών θεμάτων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τις δύο Ενώσεις στην αναγκαιότητα συνεργειών, μέσω των οποίων θα καταστεί δυνατή η εμβάθυνση των σχέσεων του Κλάδου, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην οικονομία των δύο Χωρών και στην Ευρωπαϊκή ναυτιλία, δεδομένου ότι τα πλοία των Ενώσεων δραστηριοποιούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) λειτουργεί άτυπα από τη δεκαετία του 1930, αλλά μέχρι και το 1940 η Μεσογειακή ναυτιλία εκπροσωπούνταν από την Ε.Ε.Ε. Η ιδιαίτερη φύση της δραστηριότητας, ο έντονος ανταγωνισμός που δέχονταν ο ελληνικός στόλος εκείνης της περιόδου και η άμεση εξάρτηση από τις εθνικές πολιτικές έκαναν την δημιουργία μίας ένωσης με αποκλειστικό αντικείμενο τη Μεσογειακή ναυτιλία επιτακτική ανάγκη. Η ΕΕΝΜΑ ιδρύθηκε το 1940, αρχικά ως Ένωση Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων και αποτελεί σήμερα τη μακροβιότερη εφοπλιστική ένωση Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, με 75 χρόνια συνεχούς παρουσίας, στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: “Πλέουμε μαζί” για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας

    Costamare: Στα 11,28 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο 9μηνο του 2021

    Συνεργασία υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ



    ΣΧΟΛΙΑ