• Ναυτιλία

    Σημαντώνης (ΕΕΝΜΑ): «Έχουμε δώσει 60 υποτροφίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε νέους για να σταδιοδρομήσουν στη ναυτιλία

    Χαράλαμπος Σημαντώνης

    Χαράλαμπος Σημαντώνης


    «Οι άνθρωποι της θάλασσας, γνωρίζουμε καλά πως η ηγετική θέση που κατέχει η χώρα μας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι βασίζεται πρώτα και πάνω από όλα στους ανθρώπους της και αυτούς του ανθρώπους η ναυτιλία οφείλει να στηρίξει».

    Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, ο πρόεδρος της Χαράλαμπος Σημαντώνης, τόνισε τη σημασία που δίνει ο ελληνικός εφοπλισμός στην ναυτική εκπαίδευση και αποκάλυψε ότι «τα τελευταία οκτώ χρόνια, η ΕΕΝΜΑ έδωσε 60 υποτροφίες σε νέες και σε νέους που ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές του στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ το αντίστοιχο ύψος χρημάτων που αντιστοιχεί ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ».

    Πρόσθεσε δε ότι «αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ, να στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των νέων που διεκδικούν ένα μέλλον στα επαγγέλματα της θάλασσας, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση τους στα κορυφαία ελληνικά ναυτιλιακά Πανεπιστήμια, φιλοδοξώντας την στροφή όλο και περισσότερων νέων στον κλάδο της ναυτιλίας».

    «Οι επαγγελματίες που στελεχώνουν τα πλοία και τα γραφεία, οφείλουν να έχουν σύγχρονη εκπαίδευση και ταυτόχρονα να είναι συνεχώς σε εγρήγορση», κατέληξε στην ομιλία του ο Χαράλαμπος Σημαντώνης.

    Χαράλαμπος Σημαντώνης

    Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Γιώργος Αλεξανδράτος, κάλεσε ορισμένους παράγοντες της ναυτιλίας, μέσα σε ένα λεπτό, να συμβουλεύσουν τους νέους, “για μην το ξεχάσουν μια ολόκληρη ζωή”, θυμίζοντας ότι ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει μεταξύ άλλων: «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν΄ αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις.»

    Γιώργος Αλεξανδράτος

    Αναλυτικά οι υποτροφίες που δόθηκαν σήμερα είναι οι εξής:

    Βράβευση κ. Μιχάλη Κλάψη, σπουδαστή ΑΕΝ Μακεδονίας για το θάρρος και τη γενναιότητα που επέδειξε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

    Υποτροφία Σπύρου Αλεξανδράτου Α’ Αντιπρόεδρος – Έλπη Πετράκη & Γιώργος Αλεξανδράτος Υπότροφος Μαρία Στάμου.

    Υποτροφία BV Ταμίας EENMA – Στράτος Τσαλαμανιός & Γιώργος Ανδρεάδης Υπότροφος Ευαγγελία Καρατσώλη.

    Υποτροφία RINA Μέλος ΔΣ ΕΕΝΜΑ–Νίκος Λιάπης & Σ. Ζολώτας, Κατερίνα Πάλλα Υπότροφος Δημήτρης Παπασωτηρίου Υπότροφος Αναστασία Αποστολάκη Υπότροφος Χαρά Τσαλατσάνη.

    Υποτροφία BCA Μέλος ΔΣ ΕΕΝΜΑ – Αλεξάνδρα Γκανά & Μάριος Μπουγιούκας Υπότροφος Μαντίσα Τσότα 5. Υποτροφία Metropolitan Μέλος ΔΣ ΕΕΝΜΑ – Δημήτρης Σπυριδάκης & Γιάννης Καραουλάνης Υπότροφος Καλλισθένη Κουντούρη.

    Υποτροφίες ABS Β’ Αντιπρόεδρος ΕΕΝΜΑ – Βασίλης Τερζής & Ηλίας Καριαμπάς Υπότροφος Δημητριάδης – Ευγενίδης Μιχαήλ Υπότροφος Μαρία Μητσάκη.

    Υποτροφία ΕΕΝΜΑ εις μνήμη «Ευαγγελίας Στεφανιδάκη» Πρόεδρος ENMA Χαράλαμπος Σημαντώνης, Μαρία Λεκάκου

     

     

    Δημήτρης Σπυριδάκης και Ειρήνη Νταιφά

     

    Το προεδρείο, απο αριστερα: Αλεξανδράτος, Πετράκη, Σημαντώνης,Τερζής, Λιάπης

     

    Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης
    Λεωνίδας και Μχάλης Δημητρριάδης Ευγενίδης
    Αλεξάνδρα Γκανά

     



    ΣΧΟΛΙΑ