• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Επιτυχημένη προσπάθεια για λειτουργία πλοίου με βιοκαύσιμα

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime


    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. του Σταμάτη Τσαντάνη ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές βιοκαυσίμων («Biofuel») σε ένα από τα Capesize πλοία της σε συνεργασία με έναν από τους στενότερους ναυλωτές της, την Nippon Yusen Kaisha Line («NYK») της Ιαπωνίας.

    Για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών χρησιμοποιήθηκαν προηγμένα όργανα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

    Το πλοίο (177.000 dwt, κατασκευασμένο το 2009 στην Ιαπωνία) ανεφοδιάστηκε με το βιοκαύσιμο στην Σιγκαπούρη από την TotalEnergies Marine Fuels. Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι το βιοκαύσιμο (μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων FAME Β10) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια τόσο στην κύρια όσο και στις βοηθητικές μηχανές του πλοίου. Βάσει υπολογισμών που πραγματοποιήθηκαν φάνηκε, πως το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε έως και 10% μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα.

    Ο κ. Στέλιος Ψυλλάκης, Τεχνικός Διευθυντής της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Τα νέα στην αγορά βιοκαύσιμα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην άμεση ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σε συνδυασμό με τις Συσκευές Εξοικονόμησης Ενέργειας («ESD») που έχουν εγκατασταθεί ή επίκειται να εγκατασταθούν στα πλοία μας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή μετάβαση σε πιο πράσινη ενέργεια.»

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Η Seanergy είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες παγκοσμίως στην προσπάθεια μείωσης εκπομπών CO2 στον υφιστάμενο στόλο της. Η στενή συνεργασία με τους ναυλωτές μας επιβεβαιώνει ότι οι περιβαλλοντικοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με την ευθυγράμμιση των συμφερόντων μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλωτών, περιφερειακών κυβερνήσεων και του ΙΜΟ.

    «Μέχρι να καταστούν ευρέως διαθέσιμες οι μελλοντικές τεχνολογίες, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή δοκιμασμένων λύσεων στον υφιστάμενο παγκόσμιο στόλο. Η βιωσιμότητα, η ενεργειακή απόδοση και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.»

    Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 17 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 3.011.083 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12 περίπου έτη.

    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο Παρέμβαση: ΣτΕ-γνωσαν οι επενδύσεις του Προκοπίου στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά και της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά;

    Συνάντηση ΣΕΕΝ-Πλακιωτάκη: Ανησυχία των ακτοπλόων για τις τιμές καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ