• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Εκτός στόχων το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Performance Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Πολύ μακριά από τον στόχο του έμεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που ανακοίνωσε πριν από τρεις εβδομάδες η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, που ανακοινώθηκαν στις 14 Ιανουαρίου, η Performance Shipping θα επαναγόραζε κοινές μετοχές αξίας 6 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή της εταιρείας κινείτο τότε στα 0,86 δολάρια στον δείκτη Nasdaq, και άρα για να πετύχει τον στόχο της θα έπρεπε να επαναγοράσει σχεδόν 7 εκατομμύρια μετοχές. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κατάφερε να επαναγοράσει μόνο 127.543 μετοχές έναντι 0,81 δολαρίων εκάστη, καλύπτοντας μόλις 103.310 δολάρια, έναντι του στόχου των 6 εκατ. δολαρίων.

    Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η Performance Shipping ακύρωσε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, να εκφράζει πάντως την ικανοποίησή του για την απόπειρα.

    «Η εταιρεία είναι ικανοποιημένη που άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της ώστε να επιστρέψει αξία στους μετόχους της», ανέφερε σε δήλωσή του, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά αντιπροσωπεύουν μία ελκυστική ευκαιρία για να αγοράσουμε κοινές μετοχές σε σημαντικό discount έναντι της πραγματικής τους αξίας. Παραμένουμε αισιόδοξοι με τη διαφοροποίησή μας στην αγορά των τάνκερ, που συνεισέφερε θετικά στα οικονομικά μας αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο 2019».

    Σημειώνεται ότι η Performance Shipping, που διαθέτει τρία τάνκερ και ένα boxship, ανακοίνωσε πρόσφατα καθαρές ζημίες ύψους 12,2 εκατ. δολαρίων για το δ’ τρίμηνο 2019, έναντι ζημιών 400.000 δολαρίων. Οι αυξημένες ζημίες συμπεριλαμβάνουν μία ζημία απομείωσης ύψους 13,9 εκατ δολαρίων από την πώληση του πλοίου Pucon (χωρητικότητας 6.541 teu, κατασκευής 2006) τον περασμένο Νοέμβριο στη γερμανική Oltmann έναντι 20,2 εκατ. δολαρίων.

    Εν τω μεταξύ, η Diana Shipping, επίσης συμφερόντων του Συμεών Παληού, πέρυσι έφτασε κοντά στην επαναγορά μετοχών της αξίας 61 εκατ, δολαρίων, μέσω μίας σειράς προσφορών επαναγοράς μετοχών, με πιο πρόσφατη αυτήν που ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα, ύψους 3 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ