• Ναυτιλία

    RMK Maritime: Επεκτείνεται στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πέτρο Κεφαλονίτη

    • Newsroom

    Πέτρος Κεφαλονίτης


    Η εταιρεία εναλλακτικής χρηματοδότησης ναυτιλιακών εταιρειών, RMK Maritime, με παρουσία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, επεκτείνεται στην ελληνική αγορά, με επικεφαλής τον Πέτρο Κεφαλονίτη.

    Στόχος της εταιρείας με την κίνηση αυτή είναι να παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή της νοτίου Μεσογείου.

    Ο κ. Κεφαλονίτης, σύμφωνα με την RMK, παράλληλα θα εργαστεί και στο νέο εγχείρημα του ομίλου με τα ενυπόθηκα δάνεια, την Ascension Finance, ενώ η έδρα του θα είναι στην Αθήνα. Θα εστιάσει στην άντληση κεφαλαίων και τη συμβουλευτική.

    Με εμπειρία 13 ετών στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας και στις εμπορικές συναλλαγές, έχει συνεργαστεί με παρόχους χρηματοδότησης, ναυτιλιακές και συμβούλους επιχειρήσεων.  

    Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Super Eco Management (Πειραιά), την  ναυτιλιακή Lomar Shipping (Λονδίνο), την Clarksons (Λονδίνο) και την Eurofin (Aθήνα).

    Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, με πτυχίο Οικονομικών και είναι κάτοχος MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τη Χρηματοοικονομική από το Cass Business School.

    Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του, έχει ασχοληθεί με το κλείσιμο συμφωνιών που αφορούσαν δάνεια και μετοχές, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. δολαρίων, οι οποίες αφορούσαν σχεδόν σε 100 πλοία.

    Ο Richard Moore, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της RMK επισήμανε στο tradewinds, ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές αγορές παγκοσμίως και εκτίμησε ότι θα υπάρξει εκεί μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες της εταιρείας του.

    Οι Έλληνες εφοπλιστές, όπως τόνισε, αποτελούν μία φυσική επέκταση της περιοχής και σημαντικό παράγοντα για τις εργασίες της.

    Το γραφείο της RMK Maritime στην Αθήνα θα εστιάσει στα δάνεια, ενώ το νέο γραφείο της στην Ιντιανάπολις, των ΗΠΑ, θα δώσει έμφαση στη δημιουργία σχέσεων με τους επενδυτές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ