• Ναυτιλία

    Προωθείται νέο Προεδρικό Διάταγμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με επιβατηγά πλοία


    Το νέο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις θαλάσσιες μεταφορές συζητήθηκε  κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

    Συγκεκριμένα πρόκειται για το Σχ. Π.Δ. περί «Ηλεκτρονικού Συστήματος Κράτησης, Έκδοσης και Παραγωγής Παραστατικών Θαλάσσιας Μεταφοράς στα Ε/Γ-Ο/Γ και Ο/Γ Πλοία (Η.ΣΚΕ.Π.ΠΑ).

    Στη συζήτηση μετείχαν εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ), καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων της ακτοπλοΐας, μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ακτοπλοΐας, η Ομοσπονδία Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος κ.α.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και καταγράφηκαν οι θέσεις – προτάσεις τους προκειμένου να αξιολογηθούν από την αρμόδια υπηρεσία ΔΗΔΕΠ και εν συνεχεία και γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο εν λόγω Σχ. Π.Δ.

    Το νέο Σχέδιο Π.Δ., μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τα εξής : 

    – Απλούστευση του θεσμικού πλαισίου παραστατικών θαλάσσιας μεταφοράς.

    – Χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για παρεχόμενες υπηρεσίες.

    – Καθορισμός νέων διαδικασιών διαβίβασης δεδομένων.

    – Προστασία επιβατικού κοινού.

    – Κατάργηση έκδοσης έντυπου εισιτηρίου.

    – Καθιέρωση δυνατότητας απομακρυσμένης ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου (e-ticket).

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Πως ο φανατικός οπαδός της ΑΕΚ, διευθύνει 128 πλοία στη ναυτιλία και δίνει ζωή στο Ναυπηγείο Ελευσίνας



    ΣΧΟΛΙΑ