• Posidonia Sea Tourism Forum

    Ζέρβας στο 7o Posidonia Sea Tourism Forum: Στόχος μας να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός 12 μηνών

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μια φυσική πύλη προς τις αναδυόμενες αγορές των Βαλκανίων και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες χάρη στην ιστορία, τα μνημεία, τον πολιτισμό και τη μοναδική γαστρονομία της», τόνισε στο 7ο συνέδριο για την κρουαζιέρα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει μοναδική ταυτότητα και είναι στρατηγικός μας στόχος να καθιερώσουμε τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό 12 μηνών. Πιστεύω ότι σύντομα θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

    Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε ότι «σημαντικές επενδύσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τουριστικό κλάδο – βλέπουμε να ανοίγουν πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και περισσότερες συνδέσεις με πόλεις του εξωτερικού, επισκέπτεται ήδη περισσότερος κόσμος» και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με στατιστικές εκθέσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώνεται αξιοσημείωτη αύξηση επιβατών που αγγίζει το 47,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Επίσης, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει βραβευτεί ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης στο «2022 Βραβεία Ποιότητας Υπηρεσιών Αεροδρομίου (ASQ)».

    Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αλλάζει. Μεγάλα έργα υποδομής ολοκληρώνονται και άλλα σχεδιάζονται. Έργα που θα βελτιώσουν την κινητικότητα, την πρόσβαση, την εμπορικότητα μεγάλων περιοχών. Εμβληματικές παρεμβάσεις στο ιστορικό της κέντρο όπως η νέα πλατεία Αριστοτέλους, οι ανοιχτές αγορές τροφίμων και οι πλατείες θα αποκτήσουν σύντομα μια νέα, πιο ελκυστική εικόνα.

    Σήμερα, βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής στον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι μας, στη Θεσσαλονίκη. Η άνοδος της κρουαζιέρας έχει ιδιαίτερη σημασία και αντανακλά τη συνολική ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

    Η δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην πόλη μας αναμένεται να συνεχιστεί, με 67 αφίξεις να έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2023, από 13 διαφορετικές εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, καθώς κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν συμπεριλάβει τον προορισμό στα δρομολόγιά τους. Σε σύγκριση με το 2022, αυτή τη στιγμή 5 επιπλέον γραμμές κρουαζιέρας έχουν τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη προορισμού τους.

    Αυτή είναι μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης για την πόλη, η οποία επανέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.

    Ζωτικό κομμάτι αυτής της επιτυχίας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμανιού, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε στενή συνεργασία με τον δήμο, με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, υλοποιεί στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του προορισμού.

    Τόσο η πόλη όσο και το λιμάνι επένδυσαν σε μια σοβαρή προσπάθεια για την εξύψωση των τουριστικών υποδομών και έχουμε κοινό στόχο… να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση και να ενισχύσουμε τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

    Οι επιτυχίες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και η ανάδειξή του σε τουριστικό κόμβο, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών του, προστίθενται σε μια σειρά από μεγάλα έργα που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

    Σήμερα, μέσω της συμμετοχής μας στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, ενισχύουμε όλες τις ενέργειες που αναλαμβάνουμε για να μετατρέψουμε την πόλη σε δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας».



    ΣΧΟΛΙΑ