• Posidonia Sea Tourism Forum

    Wybcke Meier (TUI Cruises): Η κρουαζιέρα είναι ένα βιώσιμος τρόπος ταξιδιού

    Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises

    Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises


    Η Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises, η οποία θα συμμετέχει στη διοργάνωση Posidonia Sea Tourism Forum, επισημαίνει με δήλωση της, τη σημασία της βιώσιμης κρουαζιέρας και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού: «Η κρουαζιέρα είναι ένας βιώσιμος τρόπος ταξιδιού και μαζί με τα λιμάνια και τους προορισμούς θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων, μέσω ολοκληρωμένου σχεδιασμού και καλύτερης διαχείρισης των ροών επισκεπτών».

    H Touristik Union International – εν συντομία TUI – ιδρύθηκε στη Γερμανία την 1η Δεκεμβρίου του 1968 από 4 μεσαίου μεγέθους τουρ οπερέιτορ εκείνης της εποχής, τους Touropa, Scharnow-Reisen, Hummel-Reise και Dr. Tigges Fahrten.

    Σήμερα, υπό την αιγίδα της TUI Group βρίσκονται διεθνείς φίρμες ταξιδιωτικών πρακτόρων, έξι αεροπορικές εταιρείες με περίπου 150 αεροσκάφη, δικά της κρουαζιερόπλοια, υπηρεσίες για προορισμούς και γύρω στα 380 δικά της ξενοδοχεία.

    Ενώ η TUI προηγουμένως ήταν ουσιαστικά ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, η αναδιάρθρωση της εταιρείας που άρχισε το 2014, η εταιρεία έγινε πλέον, προγραμματιστής, επενδυτής και διαχειριστής ξενοδοχείων και κρουαζιερόπλοιων.

    Σήμερα, περισσότερο από το 60 % το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου προέρχεται από τις εταιρείες ξενοδοχείων και τις κρουαζιέρες που λειτουργούν από τις θυγατρικές του Ομίλου Hapag-Lloyd Cruises, TUI Cruises και Marella Cruises. Η TUI ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μετατροπή από έναν κλασικό οργανωτή ταξιδιών σε σημερινό όμιλο ξενοδοχειών και κρουαζιέρων.

    Η TUI ήταν ο πρώτος ταξιδιωτικός πράκτορας που προσέφερε την ακύρωση ταξιδιών, την ασφάλιση των πελατών της – ήδη από την ίδρυσή της το 1968. Μόνο δύο χρόνια αργότερα χρησιμοποιήθηκε ο πρώτος μεγάλος υπολογιστής για κρατήσεις ταξιδιών και το σύστημα κρατήσεων START, με τη συμμετοχή της TUI.

    Οι καινοτομίες στις οποίες η TUI διαδραμάτισε πρωτοποριακό ρόλο ήταν η εγγύηση επιστροφής χρημάτων με την οποία ο Όμιλος υπογράμμισε τη δέσμευσή του για την ποιότητα του.

    Η TUI άνοιξε νέες αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Βραζιλία χρησιμοποιώντας το τυποποιημένο λογισμικό της σε μια πλήρως ψηφιακή προσέγγιση. Στο ίδιο χρόνο, η ψηφιακή χρήση της TUI είναι πάνω από όλα: περισσότερες υπηρεσίες και καλύτερες υπηρεσίες για τους πελάτες της, και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες μέσα στην εταιρεία.

    Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη, οικολογική και κοινωνική δράση υπήρξε κεντρικό
    στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της TUI εδώ και δεκαετίες. Ήδη από την αρχή της η TUI έγινε ο πρώτος ταξιδιωτικός πράκτορας και μάλιστα μία από τις πρώτες εταιρείες, που είχε ρόλο περιβαλλοντικού λειτουργού. Σήμερα, η TUI δραστηριοποιείται σε 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο με έδρα στη Γερμανία.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Posidonia Sea Tourism Forum



    ΣΧΟΛΙΑ