• Ναυτιλία

    Πορτογαλία: Στις φλόγες πλοίο με Porsche, Lamborghini και Bentley (video)

    • NewsRoom
    Το πλοίο Felicity Ace έπιασε φωτιά και εγκαταλείφθηκε στις ακτές των Αζορών

    Το πλοίο Felicity Ace έπιασε φωτιά και εγκαταλείφθηκε στις ακτές των Αζορών (Πηγή: nytimes.com)


    Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Πορτογαλίας.

    Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη (17/2) σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει οχήματα του Volkswagen Group από τη Γερμανία στις ΗΠΑ την ώρα που έπλεε κοντά στις ακτές των νησιών Αζόρες της Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Το πλοίο «Felicity Ace», το οποίο αναχώρησε από το Έμντεν της Γερμανίας, στις 10 Φεβρουαρίου και επρόκειτο να φτάσει στο Ντέιβισβιλ στο Ρόουν Άιλαντ των ΗΠΑ, την Τετάρτη, μετέφερε χιλιάδες πολυτελή οχήματα, τυλίχθηκε στις φλόγες και έμεινε ακυβέρνητο.

    Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν ήδη από την Τετάρτη και δεν υπάρχουν τραυματίες.

    Η φωτιά ξέσπασε στην αποθήκη του πλοίου, ενώ ανάμεσα στα αυτοκίνητα υπήρχαν περίπου 1.100 αυτοκίνητα Porsche, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Παράλληλα, και η Audi επιβεβαίωσε ότι μετέφερε κάποια οχήματά της, αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

    Εσωτερικό email της Volkswagen USA ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε 3.965 οχήματα των εταιρειών VW, Porsche, Audi και Lamborghini, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Η Volkswagen δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των οχημάτων της που βρίσκονται στο πλοίο και πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες.

    Η φωτιά έρχεται την στιγμή που οι εκθεσιακοί χώροι προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών για αυτοκίνητα εν μέσω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκαλούνται εν μέρει από την πανδημία.

    Σε δήλωση την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Porsche επιβεβαίωσε ότι αρκετά αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σκάφος και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

    «Χαίρομαι που κανείς δεν τραυματίστηκε στη φωτιά και όλοι είναι ασφαλείς, που είναι το πιο σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, η Porsche θα κάνει σωστά από τους πελάτες της», είπε χαρακτηριστικά.

    Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού Χόρτα στο νησί Φαϊάλ στο σύμπλεγμα των Αζορών.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στο Euroferry Olympia του Ομίλου Grimaldi: Στην Κέρκυρα αποβιβάστηκαν σώοι 279 επιβάτες – Αγνοούνται 11 άτομα

    Οι ναυτικές τραγωδίες στη γραμμή Ελλάδας – Ιταλίας: Από το «Ελεάννα» στο «Euroferry Olympia»



    ΣΧΟΛΙΑ