• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Η ισχυρή οικογένεια της ναυτιλίας που εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της GasLog

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Στην πώληση 14.400.000 κοινών μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης προχώρησε η ναυτιλιακή GasLog Ltd. συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. 

    Η διάθεση των μετοχών πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 2,50 δολαρίων έκαστη, τα ακαθάριστα έσοδα που αποκόμισε η εταιρεία ανήλθαν στα 36 εκατ. δολάρια και θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Διευθυντικά στελέχη και θυγατρικές της GasLog αγόρασαν περίπου το 75% των νέων μετοχών που εκδόθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 6.500.000 κοινών μετοχών που απέκτησε η Blenheim Holdings Ltd, εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Λιβανού και 4.000.000 κοινών μετοχών που εξαγόρασε μία θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία επίσης είναι ισχυρός μέτοχος στη ναυτιλιακή.

    Παράλληλα, μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης εισήλθαν νέοι μέτοχοι στο μετοχικό κεφάλαιο της GasLog. Πρόκειται για μέλη της οικογένειας Tung, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας πάνω από 70 χρόνια.

    Μετά την ιδιωτική τοποθέτηση η  Blenheim Holdings Ltd, της οικογένειας Λιβανού κατέχει πλέον στην εταιρεία ποσοστό άνω του 40%. Επίσης, το Ίδρυμα Ωνάση, μέσω της Alexander S. Onassis Public Benefit Foundation (USA), Inc. κατείχε πριν την απόκτηση των νέων μετοχών, ποσοστό 8,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της ναυτιλιακής, δηλαδή 7.164.904 μετοχές.

    Σημειώνεται ότι η Blenheim Holdings Ltd συμφώνησε να μην πουλήσει τις μετοχές που αγοράστηκαν στην ιδιωτική τοποθέτηση για περίοδο 180 ημερών.

    Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog σχολίασε: «Είμαι ικανοποιημένος που οι δύο κύριοι μέτοχοι μας, στήριξαν την εταιρεία σε αυτή τη στιγμή – υπήρξαν άλλωστε μια σταθερή πηγή στήριξης από την δημόσια εγγραφή, το 2012. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τους νέους μετόχους, την οικογένεια Tung, με τη μακρά ναυτική ιστορία και ρίζες στην Ασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να διατηρήσουμε την αξία του στόλου της GasLog και την κορυφαία λειτουργική και εμπορική πλατφόρμα μας”.

    Ο Tung Chao Yung ίδρυσε την Orient Overseas (International) Limited (OOIL) στο Χονγκ Κονγκ το 1969. Πρόκειται για μία holding εταιρεία με δραστηριότητες στον χώρο των μεταφορών, των logistics, των επενδύσεων στην αγορά ακινήτων και των κατασκευών ακινήτων. Επίσης, είναι μητρική της Orient Overseas Container Line (OOCL), μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες containership διεθνώς.

    Μετά το θάνατο του Tung Chao Yung το 1982, ο γιος του Tung Chee Hwa, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ