• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Επιστροφή στο μέρισμα έφερε το ισχυρό πρώτο τρίμηνο της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Κέρδη 220, 4 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο και 128 πλοία

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Σε αλλαγή της μερισματικής της πολιτικής προχωρά η ναυτιλιακή Star Bulk, συμφερόντων του Πέτρου Παππά, μετά την εμφάνιση υψηλών κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Όπως ανακοίνωσε ο εφοπλιστής και CEO της εταιρείας, “το ΔΣ τροποποίησε τη μερισματική πολιτική με σκοπό να αυξήσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους. Ως εκ τούτου, η Star Bulk θα διανείμει για το πρώτο τρίμηνο του έτους μέρισμα 0,30 δολάρια ανά μετοχή”. 

    Yπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή είχε δώσει τελευταία φορά μέρισμα 0,05 δολ. ανά μετοχή κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 35,8 εκατ. δολάρια έναντι κερδών 2,7 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

    Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,36 δολ. έναντι 0,03 δολ. το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

    Τα έσοδα της Star Bulk αυξήθηκαν στα 200,4 εκατ. δολάρια από 161 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της σημαντικής αύξηση του ισοδύναμου χρονοναύλωσης.

    “Η Star Βulk εμφάνισε ισχυρό πρώτο τρίμηνο για το 2021, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 35,8 εκατ. δολάρια και το ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) ανά πλοίο αυξήθηκε στα 15.461 δολάρια”, επισήμανε ο Πέτρος Παππάς.

    “Κατά τους περασμένους μήνες συνεχίσαμε να ενισχύουμε τον στόλο μας με την απόκτηση 12 πλοίων, κατά μέσο όρο νεότερων από τον υφιστάμενο στόλο μας, εννέα από τα οποία παραδόθηκαν στην εταιρεία εντός του πρώτου τριμήνου. Αναμένεται να παραλάβουμε τα υπόλοιπα τρία πλοία εντός του δευτέρου τριμήνου. 

    Οι προοπτικές μας για την αγορά παραμένουν θετικές λόγω της επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας και της επακόλουθης αύξησης της ζήτησης σε όλα τα βασικά εμπορεύματα ξηρού φορτίου. Το ρεκόρ χαμηλών παραγγελιών σε συνδυασμό με τους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που περιορίζουν τις νέες παραγγελίες πλοίων, δημιουργούν επίσης ευνοϊκή μακροπρόθεσμη δυναμική για τη βιομηχανία μας, την οποία η εταιρεία μας είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί”, τόνισε.

    Η Star Bulk διαθέτει στόλο με 125 φορτηγά πλοία όλων των κατηγοριών.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ο μεγιστάνας John Fredriksen εξαγόρασε έξι υπό κατασκευή τάνκερ του Ευάγγελου Πιστιόλη έναντι 565,8 εκατ. δολαρίων

    Βαγγέλης Μαρινάκης: H Capital Product Partners παρέδωσε το πλοίο Magdalena στον νέο ιδιοκτήτη

    Οι κινήσεις της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην αγορά ξηρού φορτίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ